Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Kajagoogoo
4. rész (Islands - 1984)
Ez egy k.rva jó LP. Ez a szabadság lemeze. Olyan érzésem van, minta a tagok egy mezőn rohangálva, röhögcsélve, baromkodva készítették volna. Az "Islands" a "White Feathers"-szel köszönő viszonyban sincs!!!!!!!!!!!
Ez egy döbbenetesen jó album.
Nagyon tetszik Nick Beggs basszusjátéka, (ilyet talán a Dali's Car dalaiban hallhatunk Mick Karn előadásában) illetve a basszus és a fúvos "párbeszéde". Felfedezhetünk Jazz és latin zenei elemeket is.
Ezt a lemez már Amerikában is jegyzik.
Nem nagyon akarok itt kiemelni dalokat, hogy az mennyire jó, meg ilyenek. Egyszerűen hibátlan minden szám. Nagyon fontos kiemelnem a zene "nem vastag" mivoltát!!! "Érett" zenéből beszélhetünk.
Egy dalt azonban mégis megneveznék: "Turn your back on me".
Nagyon sok jó (és érdekes) művet ismerek, de ennél jobbat még nem sikerült találnom....
Nálam ez a No 1.
Azt írta egy kritikus, hogy éneklés szempontjából Limahlt szakmailag Nick Beggs nem potólhatja. Lehet, de ha a zene szar akkor mindegy ki, hogy énekel....és fordítva. Szerencsére Nick Beggs és a Kajagoogoo viszonylatában ez nem áll fent.
A Kajagoogoo 1984 március 22-én a BS-ben adott koncertet, egyes források szerint kettőt. Nem tudom, sajnos nem voltam ott.
Az előzenekar az Első Emelet volt.
A zene.hu-n azt írja egy zeneszakértő, hogy a Kajagoogoo 2! lemez után eltünt a süllyesztőben, míg a magyar másolat jóval túlélte nagy elődjét. Ekkor baromságot....
Siklós a "Lexikon az Újhulláról"-ban aszongya, hogy Limahl "kiválása" után a tagok megpróbáltak az elöző lemezhez hasonló dalokat írni...
No comment....