• Eriongtk
    "Tobb mint 10 ezer ember dolgozott rajta, ez ma mar ismert. Nem tortek vilaguralomra, az epites koraban ezen mar eppen tul volt egyiptom"
    Idézet:
    "the labor was organized into a hierarchy, consisting of two gangs of 100,000 men, divided into five zaa or phyle of 20,000 men each, which may have been further divided according to the skills of the workers."
    Min 20 ezer fő, ez 100ezres építőtáborról beszél.

"Egy kemenyebb kovel csinaltak. Egyszeru csiszolas. Egyebkent nem egyformak a kovek, hanem ki van legozva, hogy passzoljanak (korabeli tetrisz),

Aha. ezzel csak az a baj, h:
    1. bronz kalapácsok voltak még akkor
    2. a Királyok Kamrájában gránit kő van... igen tudom, azt is 1 még keményebb anyaggal faragták meg/vésték.

"csak annyira kellet oket megcsiszolni, hogy ossze lehessen illeszteni oket."
    "csak annyira?"

... Ember, min. 3000 év elteltével egy kést ha be tudsz dugni az illesztésekhez, ha "csak annyira" kellett megcsiszolni, akkor azt NAGYON meg kellett csiszolni.

Ezt gondoltam en is, de amikor lattam, hogy 10 ember kezzel eltol egy 40 tonnal etkezokocsit azota tudom, hogy ez nem igaz. A fa gerendakon csuszo zsirozott szantalpak ellenallasa nagyon alacsony, tehat[...]"
    ---> "Ez azért van, mert a mai ember nem akkori aggyal gondolkozik." <---

Tudom csak példa volt, de az akkori egyiptomban nagyon sok étkező kocsi volt, kiépített sínrendszerrel, valamint fából is rengeteg volt ugye a sivatagban, nem véletlenül épült minden fá~..óóóóóóóó, ja nem is.
    Honnan szedtek annyi állatot/növényt h zsirozni tudják? :)

"Pont ezert lepodtem meg rajta, hogy amit 10 eve meg tanitottak, arrol ma mint misztikus titok vagy uj felfedezes beszelnek."

Nem, arról ma már úgy beszélnek, legalábbis hamarosan, h "őő, bocs fiúk, tévedtünk" :D

"Az is érdekes, hogy egy magasan fejlett civilizáció miért egy kőhalmot épít."
    Az nem "csak" 1 kőhalom, a piramis effektus hatásairól hallotál?
    Valamint nem randomra lettek épitve, hanem mértani pontossággal helyezték el

Miért nem egy fénysen csillogó örökké rozsdamentes oszlopot vagy gúlát [...]

Azért kérlek, mert, ha olyan baromira fejlett civilizáció volt, akkor ezen a korszakon rég túl voltak

"[...]vagy bármi más futurisztikusat?"

Mert nem volt ott spielberg h megrendezze, valamint: "Ez azért van, mert a mai ember nem akkori aggyal gondolkozik."

"Ez tévedés. Mutassak sok olyan épületet, ami legalább száz éves és mai, vagy félig mai technikával épült?"
    LOL 150-200 év a 4000 év ellen, grat :D
    Igen tudom, h kérdésre válaszoltál, az a 100év _szerintem_ némi irónia volt, ha nem, akkor kicsit alaptalan.

"Piramisok azért állnak, mert igénytelenek és funkciójuk sincs."

Höhö, pedig van :) Lásd előbb emlitett piramis-hatás, valamint csillagászati szempontból. Az h 1 épület funckciógazdag e vagy sem, nem az határozza meg h minek használták, hanem h minek épült.

"hát nemtom erről már írtak pár könyvet, hogy hogyan csinálhatták meg.
    én nem olvastam el egyiket se, mert valahogy megcsinálták, különben nem lenne ott."

Nem is azzal van a bajunk h ott van, hanem h mivel magyarázzák h ott van :D

"Egy kis grafikus magyarazat, gyengebbeknek... :-)"

Ezzel megint csak az a gond, hogy a piramis nem 1 héj, hanem "majdnem tömör csak vannak benne járatok"
    ------------

Ezzel a témával kapcsolatban meg az a vicces, h tisztára olyan mint a pingvin vs ablak, esetleg cs vs cod vs ut :)