unranked#40
Kicsit hosszú lesz, bocsi.
- Me0w : Elhiszed vagy sem, én is így látom a helyzetet, és előbb-utóbb ez még több embernek nem fog tetszeni és talán beáll egy újabb változás.
- Ruley : Tehát eljutunk újra a koncepciós perekhez és a koholt vádakhoz :) Beköszönt a "sötét modern világ"
- drzen : Bizony, hiszen tudjuk a történelem ismétli önmagát. Egy ideig én is azt hittem, hogy valamilyen diktatúra megoldáshoz vezetne, de ez téves. Akármelyiket is nézzük, akár a múltban, akár ma, mindben a legfelsőbb réteg hozza a szabályokat, és magukra persze enyhébb szabályokat hoznak létre. De ezt lentebb már említetted, és egyet is értettem veled. Ez a gyönyörű kapitalizmus pedig ugyanez, csak a pénz a törvény.
Az anarchizmus pedig a születésétől kezdve halott ötlet. Előbb-utóbb úgyis kialakul, hogy valamelyik banda erősebb a másiknál, ezért ő diktál.
Véleményem szerint, talán a kollektivizmus - vagy nem is tudom, hogy hívják ha létezik ilyen - jó megoldás lehetne. Nincsenek egyének, mindenki egy, és egy mindenki. Egy közös tudat, és mindenki tudja mit kell csinálnia. Csak ez nagyon elvont már, és gyakorlatilag megvalósíthatatlan :) Bár a hangyáknál nagyjából működik. :)