-
clayback #38857 Az ENERGY VOICE története
(a kulisszák mögött.)
CALL ME
Az első Italobox megjelenések után, 2013 őszén jött az Energy Voice név ötlete mely a Hi-Nrg hangzást képviselte. Máté Sanyi mutatott egy alapot mely megtetszett és ének dallamot kreáltam rá és Gulyás Gábor szöveget írt hozzá. A hangszerelés Sanyi érdeme volt, a dallamot én alkottam, a szerkezeti összeállítás közösen történt. A dal a Flashback Records gondozásában jelent meg.
BABY GOODBYE
Az első sikeren felbuzdulva az Energy Voice két tagú lett. 2014 második felében ismét hozott Sanyi egy alapot mely nagyon hasonlított a Call Me című dalunkra. A zenei alapot kézbe vettem az új hangzás érdekében. A kiegészítésekben és a szerkezeti összeállításban Sanyi barátom is részt vett és Halász Sándor masterelte.
THE RADIO STAR
2015-ös év dala a The Radio Star volt. Sanyi tette hozzá a zenei alapot az általam elkészített szinti és ének dallamra. Haluska Imi segítségével megírtuk magyarul a dalszöveget, melyből Gulyás Gabi írt angol szöveget.2016-ban.
THOMAS ANDERS - ITALOVE
Thomas Anders - Lunatic remix versenyen vettünk részt. Sanyi féle alappal dolgoztunk, a szerkezet összerakásában vettem részt szervesen. Felkérést kaptunk a Flashback Records által az Italove - Heading for the Sun maxi lemezén,hogy helyet kapjunk egy remixel. Sanyi részéról a zenei alap volt, én itt is mint általában az erőteljes Energy Voice hatásokért, kiállásokért voltam felelős, ezzel kiegészítve egymás munkáját.
P.A.S.S.I.O.N.
2017-et írunk. Új dallamot alkottam melyet Sanyi hangszerelt túlnyomó részt. Ez a változat nagyon jól sikerült szerintem, de szerzőtársam átalakította és így nem egyeztek álláspontjaink. Másik változat készült általam és ez került kiadásra. A dal szövegírója Felnagy Attila volt. Ez a dal eredetileg Grant Millernek íródottt de nem vállalta el.
DISCO LIGHTS
2019-ben érkezett következő dalunk a Disco Lights. 1991- ben készült dalom dallamát használtam fel egy új refrénnel kiegészítve. A hangszerelés közösen készült. A dalszöveg Felnagy Attilának köszönhető.
FOR YOUR LOVE – HIEWAVE FOREVER
2020-ban elővettem egy régi demót 2013-ból mely Italobox-nak indult hajdanán, ez a For Your Love. Áthangszereltem Energy Voice-os hangzásra, a szerkezeti munkákban Sanyi is részt vett. A lemez B. oldalán egy instrumentális dallal rukkoltam elő mely 2007-ben Retro néven jelent meg a Disco Service első albumán. Felturbózva, újabb dallamokkal, hangszerekkel fűszerezve jelent meg Hiewave Forever címen.
HOT LOVE - DESIRE
2023-ban két dal jelent meg a Flashback Records-nál egy lemezen a Hot Love és a Desire. Ezek a dalok Energy Voice név alatt már csak engem fémjeleztek a közös munkánk 2021-ben véget ért… egyenlőre.
A dalok a Clay Productions studióban készültek.
Háttérvokál: Klajkó Szandi, Klajkó Betti, Veréb Tomi, Hargittay Gabi, DJ Spinyo, Molnár Erzsi.
A dalok elkészítésével, megjelenésével, összehangolásával, videoklip készítésével sok munka várt rám mely nagy kihívás volt de szerettem illetve szeretem csinálni mai napig. Sok mendemonda kering, hogy ki mennyit dolgozott a dalokon, ezért is írtam le nektek, de a cél, hogy a kész dalainkat szeressétek és szívesen hallgassátok.
Nagy köszönet a magyar Italo rajongóknak, kiadóknak, rádióknak, hogy ezek a produkciók az ő közreműködésükkel létrejöhettek és mai napig hallható világszerte.
SP Records, Flashback Records, New Generation Disco Records, AMD Records, DMCALLOFMUSIC, Magic Disco Radio, Poptarisznya, Radio Stad Den Haag, Fehérvár Rádió, Vörösmarty Rádió,
Clay Productions vol.1. (CD) Faragó Jenő
Kiss György, Haluska Imre, Hajcser Attila, Fábián Ildikó, Walla Sándor, Diósi László, Erdélyi Péter, Erdélyi Tibor.
Nélkületek ez nem sikerült volna.
Clay.