fülcsimanó2#38286
Az oroszok különös előszeretettel másol(gat)ják a Modern Talking hangzást, de a lényegre tapintottál, zeneileg még csak-csak elkapják a stílust, de a végeredmény óhatatlanul kudarcossá válik, hiszen nincs egy jó énekesük hozzá.
Lásd pl. Disco Bonus, ami zeneileg egész tűrhető lenne, csak ne kéne hallgatni azt a borzalmas vokált.
Mondjuk Thomas Anderst nehéz is volna überelni, hozzá teszem, hogy rengeteg olyan énekhangot ismerünk, amely megismételhetetlen, első hallásra felismerhető, és legfőképpen nem utánozható, csak néhány példa: Tina Turner, Bonnie Tyler, Julio Iglesias, Demis Roussos, Freddie Mercury és még hosszasan lehetne sorolni.
Cirka 40 éve vagyok Modern Talking rajongó, a népszerűségük titka véleményem szerint három körülmény igen szerencsés együttállásának köszönhető,az egyik az akkori időbeniség, hiszen ma hasonló szerencsével sem jöhetne létre ekkora siker. Másra volt igény a 80-as években és másra van igény ma. A siker három titka szerintem két fiatal és eszméletlen jóképű, szívtipró kinézetű férfi, egy tehetséges zeneszerző (Bohlen istenáldotta tehetség, hiszen ki tud ilyen zenéket írni, mint Jet Airliner, Brother Louie, In Hundred Years stb.?) és egy zseniális hangú énekes, Thomas Anders.
A mi örömünkre e három tényező egyszerre, egyidőben találkozott.
Amúgy aki élőben is szeretné élvezni ezt a stílust, annak ajánlom a 2023. október 07-én 4. alkalommal megrendezendő retro party-t, többek között Thomas Anders, Fancy, Ken Laszlo, Joy, Afric Simone közreműködésével a budapesti Arénában.