NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• fülcsimanó2
    "Valaki,aki akár az első helyre is érdemes lett volna,nincs a rangsorolásban. "

Nem tudom, Te kire gondolsz, biztosan el fogod árulni....(én a végén elárulom az enyémet)....nem voltam rest és végignéztem az egész listát.

Egyrészt rengeteg ismeretlen név van benne.

Rengeteg az 50-es 60-as évekbeli, már rég elhunyt előadó, akik valljuk be, nem a mi kedvenc és favorizált zenei stílusunkat képviselik.
    Ami nem azt jelenti, hogy egy-egy darabkáját ne hallgatnánk meg szívesen a dalaiknak, (nekem pl. az első helyezett Aretha Franklintől is van egy-két kedvencem, bár az túlzás, hogy ismerném az életművét....)
    Ez a lista egyfajta funky-rock-gospel-soul előadókat vonultat fel elsősorban, tengerentúli, félvér, vagy fekete előadókra fókuszálva.

Az én első helyezettem európai énekes, abban a műfajban, ami a mi korosztályunk zenéje.

A sorrenddel nem mindenütt értek egyet, de azért amikor felbukkant egy-egy addig hiányolt név (Diana Ross, Donna Summer, Elton John, Stevie Nicks, Michael Jackson, Stevie Wonder, Leonard Cohen, Amy Winehouse, Roy Orbison, George Michael, Barry White, Barbra Streisand, Tina Turner, Sade, Rod Stewart, Louis Armstrong, David Bowie, Bono, Adele, Elvis Presley, Prince....stb. ) akkor megnyugodtam.
    Nagy énekesek, kiváló hangok mind.

Van néhány személyes kedvencem, akiket hiányoltam, vagy csak átfuttottam rajtuk?.... Akik hangját különösen szeretem, pl. Bonnie Tyler, Bette Midler, Al Martino, Edith Piaf, Engelbert Humperdinck, Tanita Tikaram, Lionel Ritchie...

Én minden idők két legjobb énekesének, hangjának nem disco stílusban női vonalon Withney Houstont, férfi vonalon Freddie Mercuryt tartom, sajnálatos, hogy mindketten igen fiatalon távoztak, de az életművük, amit itt hagytak, az pazar.
    Női vonalon még Tina Turnert mondanám másodiknak, holtverseny Withney-vel, de a Több mint testőr c. flimben nyújtott dalai alapján Houston az első.

Az én listámon az első helyezett Thomas Anders, a Modern Talking énekese... aki nyilvánvalóan nagyon kilógna ebből a listából.

Köszi az infót, érdekes volt!