Lehet de azoknak a daloknak a java bakeliten jelent meg vagy csak zárt körben terjesztették digitálisan így nekem nincs meg,mert senkitől nem kaptam meg.És innentől ugyanaz van mint amit leirtam már 100x.
Én csak azt veszem figyelembe a listámon ami a három feltételemnek megfelel:
1.Nem csak elsőre tetszik,hanem hónapokkal később is előszedem,beteszem,játszom.
2.Nem csak youtube vagy sondcloud verzióban érhető el,hallgatható.(vagy nem csak 200 dollárért kapható, 50 példányban kiadva,mert nekem ez a nem kiadott kategoriával egyenértékű,2-3 éve egy beszélgetéssorán erről már irogattunk)
3.Meg is van a gépemen lossless(ami csak mp3-ban az kiesik)
Igen tudom én még régi világ vagyok,régebben az internetes kiadások előtt egy ilyen éves slágerlista összeállitása nem volt vita tárgya mert minden zenének megvolt az eredeti bakelit vagy cd formája,az más kérdés,hogy már akkor sem lehetett könnyen mindenhez hozzájutni,de pont az egyik dolgom volt anno,hogy az ilyeneket felkutassam,elkérjem,kimásoljam,ha kell megvegyem,hogy meglegyen
Leirtam már100 x,szerintem unalmas,többször nem fogom,én sosem lemezeket gyűjtöttem,hanem zenéket,ez óriási különbség.Aztán ahogy megjelentek a digitális platformok, a házi studiókban összeeszkábált verziók,dalok,ez az egész zeneipar megváltozott.De ezt-tisztelet a kivételnek,bár hazánkban nem igazán tudnék,sajnos ilyen kivételt- a hazai rádiók nem követték már le.Vagy kaptafaadókká alakultak,vagy csak a zenei világ, zenei stilusok egy - egy szeletét kiemelve sugároznak zenét.Na ez sosem én voltam.Ezért irtam,hogy felettem eljárt az idő,én még a régi iskola vagyok.