NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• cucurbia
    Nem érzek benne rosszindulatot.
    1.Valóban tetszik az exotika,de ugye a lista arrol szólna,hogy mi az ami NAGYON,vagy amit sokat hallgatunk(unalmunkban,munka közben,vagy szórakozásbol).Ez a dal tetszik továbbra is,de hogy sokat hallgatnám,azt nem mondanám.
    2.Peter Wilson..hát igen,idén két dala volt igazán ,az egyik a goodbye uj feldolgázása Rachellel,erre ugyanazt tudom irni mint az előzőre,jó jó( elküldtem a Zeneturmixba is,ott sokat játszák,mert állitolag a hallgatoknak tetszik),de nekem akkor is az eredeti változat(és nem az a mesterkélt később kiadott maxi) a favorit ebből a dalbol,ami meg ugye már nem idei.A Fire alarmrol meg már megjelenésekor leirtam,hogy sajnos nem tetszik,(bár te meg irtad,hogy neked igen).Az uj nagylemezt tuti megveszem fizikálisan is,ahogy az eddigieket is, a szerzői listáját elnézve remélem,hogy tetszeni fog.
    3.Igen én is szeretem az italo discot mint műfajt,de nem mindent, a nagyon kopogos 94-95 utániakat már egyre kevésbé és nekem a korai italo disco gyöngyszemek(81-82 környéke) sem igazán jönnek be.(tapasztalataim alapján a Time recordosok vagy a Gelmetti szerzemények szinte mind,de már az AC Beatesekben,AlaBiankásokban sok csalodás ért).Én mindig szivesen játszottam műsorokban italo discot mégha ezért sajnos a Gyurival anno a nevesebb szerkesztők ferde szemmel néztek ránk.De vállaltuk,és ma is vállalom,de oránként max 1-3 darabot, nem többet,az a fajta tömény fél óra kopogos italo disco amit aztán a Haluska honositott meg amikor átvehette 3 év után a Pillantás műsor szerkesztését szerintem sosem volt jó ötlet,és ezt a mai napig is tartom.De ez van,van aki csak ezt a korszakát ismeri és a műsor első 3 évére nem is emlékszik már.Én mindig is inkább az eurodiscot kedveltem,abban még a koraiakat is jobban szeretem a mai napig is szivesen hallgatom.(abban a 77-83-as korszak is kiváló,szemben az italo discoval).
    Csak egy kis megjegyzés.Én mindig azt az elvet vallottam(ma is),hogy a rádiónak a zenék megismertetésében IS nagy SZEREPE VAN.Ergo,sajnos sosem tudtam azonosulni azokkal a formatrádiós alapelvekkel,amelyeket 94-95 után kezdtek követni a rádiók,hogy csak a slágereket kell adni,azt is csak rádioverzióban,stb.tudod mire gondolok.(aztán nem kell mondanom ,mindenki tudja milyen kaptafaadok selektorral,stb vannak).Anno a Komjáthynál én bemutatóműsorokat készitettem,amikor a Tini kivánságműsort készitettem,akkor is,ugy válogattam a leveleket,hogy a műsorban 4-5 napi sláger menjen(lehetőleg ne a radiomixben) de a többi egyedi, eddig vagy utána többet máshol nem hallott dal legyen.És amikor még hivtak adásba is, ehhez az elvemhez ragaszkodtam,nem tűrtem ha a nevem alatt halálra játszott dalokat adtunk,én jobb szerettem mindig MÁST adni,és ezért akár össze is vitázni a műsorvezetőkkel.Lehet rossz elv,de sajnos ebben már nem fogok megváltozni így szocializálódtam.
    4.Ami a bőség zavarát illeti 1-2 hete mikor fülcsivel volt egy levélváltásunk már leirtam mi alapján válogatok.tavaly előtt meg tavaly rengeteg jo dalt találtam 40-50 es listákat is tudtam volna irni,idén sajnos nem.Biztos idén is sok dal jelent meg amikor ide belinkeltek valamit mindig meghallgatom,és én is vadászgatok a neten ha látok valamit,de sajnos idén nagyon kevés dal volt olyan amire azt mondtam magamban,hogy na ez jo,na ez tetszik,szivesen hallgatom,nem ugyanannak a kaptafája már századszorra is.Voltak jó dalok,de nem olyan amit rendszeresen hallgatnék,és nem felejteném el egy-két hónap után.Másrészt a sok youtube-on,sondcloudon fellelhető dal,amit csak ott tudok meghallgatni mert sem letöltési sem más hozzáférési lehetősége losslessben nincs eleve kiesik.Ami meg csak bakeliten jelenik meg és senkitől nem kapom meg hiába kérem el,az is mind kiesik,mert magam bakelitlemezeket nem veszek nem is lenne értelme lejátszási lehetőség hiján.De ezeket már mind leirtam 100x.(tehát nem minden pénzkérdés,hiába ir ilyeneket fülcsi, a kapcsolatokra meg inkább nem térnék ki itt.)Tehát itt van előttem egy word fileben az a kb ezévi 45-50 dal ami ebben az évben tetszett kedvenc volt,szivesen hallgatom,de ezekből csak ez a 15 volt az ami ezeknek az általam felállitott elveknek meg tudott felelni.A többi a fentebbi okok miatt a listámra nem kerülhetett.