NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• rain70 #33667
    Na hallod!
    Azt nem is néztem, a 81,6K az nagyon durva, főleg mert egy new italo generation elődaóról van szó, bár ők belenyúltak gyakran synthpop, sythwave, spacesynth, trance, dance relax és chillout műfajokba is és mindegyiket odarakta úgy, mintha mindig azt csinálta volna.
    Ennyi feliratkozót gyűjteni, már több pc-és, autós oldal is megirigyelhetne, csak ott az a különbség, hogy 1 héten 3-4 videót is tudnak csinálnia nagy semmiről, akár egy unboxing-ról, vagy használtautó körbe filmezéséről, fogyasztásáról satöbbi. Emiatt ezeknek az oldalaknak, ha jó beszélőkéje van, gyorsan tudnak emelkedni a bázisuk.
    De egy zenész, főleg egy new italo zenész, amit csak egy bizonyos korban lévő emberek hallgatnak többségében, nagyon nehéz, ahogy írod is, akár egyet is megfogni, hogy rákattintson arra a feliratkozó gombra. Neki egyrészt meg kell csinálnia a kész dalt, amiről egy átlag hallgatónak halvány fingja nincs, hogy az mennyi munkával jár, mire egy leütött, vagy pengetett akkordból egy kész dal születik. Az egész téma felépítése, az elejétől a végéig a váltásokkal és dalszövegekkel, hozzá meg kell komponálni minden egyes apró részletet, hogy az egész egy valamire való dal legyen. 10 évig zongoráztam, annyi zenész között megfordultam már, tudom miről beszélek. Ezért szoktam azt írni, hogy inkább bele sem gondolok, hogy egy-egy dala mögött mennyi munka lehet, mert pont ő nem az, aki megoldja az egészet két három hangból, hanem, egyedi stílusával és baromi szép nagyon sok szinti hanggal, vagy épp gitárral akár 9 percen át is tudja tartani a "feszkót".
    És akkor emellé, egyedülállóan nem is akármilyen videók készülnek, ami szintén rengeteg meló.
    És akkor nem telik el 1 hónap sem, mire kijön egy új dallal? 2-3 hetente kivágnak szinte mindig egy nagy slágert, mondjuk nekem sem jön be minden zenéje, de a legtöbb az igazán pofánvágós!
    Én nem is tudom, hogy lehet ezt így szalagon gyártani ennyi idő alatt, mert erre csak a zsenik képesek, az irigykedők meg elhúzhatnak oda, ahova gondolom, mert a rengeteg komment a világ minden tájáról és a lassan 82000 feliratkozó együtt nem lehet síkhülye, ugye. Akár év végére átlépheti a 100 ezret és ismételve, egy new italo generation előadó, akinek és akiknek talán a legnehezebb ismertté válni, akik ezt csinálják manapság.