-
ItaloMucsacso70 #32223 "Esetleg valami hasonló New Italo zenét tud valaki ajánlani??"
Érdekes felvetés!
Először is tudja valaki hogy ki mondta ki először és mire hogy NEW ITALO?
Valójában mit is takar ez a kifejezés?
Talán nem véletlenül kapta 2010-ben a topik a nyitáskor ezt a megnevezést.
"Napjaink Italo zenéje a 80-as évek stílusában"
De valójában mikortól is beszélhetünk arról hogy egy New italo zenét hallunk?
Nehéz ezt dátumhoz kötni.
De mégis csak kell valami időponthoz illetve dalhoz kötni az elindulást.
Személy szerint a a 20 éve kiadott
Program 4 Feat. Mark Brandy - Bam Bam (80's Again Mix) óta beszélek én a stílus megjelenéséről.
Biztos voltak már előtte is ilyen hangzású dalok de számomra ez az első olyan nóta ami a figyelmemet erre az irányzatra fókuszálta.
Hogy kik voltak az első fecskék akik beindították újra erről szerintem mindenkinek más név ugorna be.
De az biztos hogy elévülhetetlen érdemei vannak olyan előadóknak mint Cliff Wedge, JohnnyM5 , ill. Ryan Paris-nak.
Külön csoportba sorolom a régi nagy visszatérőket és azokat akik felültek erre a hullámra és új előadóként lettek a stílus kedvencei..
Azok akik anno már nagy kedvencek voltak és új új dalokkal jelentkeztek ebben a stílusban.
Alan Cook,Albert One,Brian Ice,Closed,Dyva,Eddy Huntington,Fabian Nesti,Fred Ventura ,Gazebo,George Aaron,Ken Laszlo,Kristian Conde,
Lenroy,Linda Jo Rizzo,Miko Mission,Savage,Squash Gang ,Tom Hooker , Joy Peters, lehetne még sorolni szerencsére.
Aztán megemlítenék pár olyan előadót , csapatot is akik már valóban a New Generations jegyében születtek meg és nagy kedvencek lettek.
Amaya,Italove,Magic System D.J.,Mirko Hirsch,Mode One,Night In Wales ,Peter Arcade,Roby & Claudia,Elen Cora,Tobias Bernstrup,Victor Ark,Yuhniversia ,Peter Wilson, tudom rengetegen kimaradtak de ez csak egy rövid felsorolás volt.
2000 óta legszerényebb számítás szerint is 700 New Italo Maxi vinyl jelent meg.
És ugye ez csak a legszűkebb keresztmetszete a zenei formátumnak.
Több ezer olyan maxi kiadvány született szintén ebben a stílusban ami csak Digitális kiadványt ért meg.
És akkor még ott vannak olyan sorozatok mint a ZYX Italo Disco New Generation Vol. a New Italo Disco Revival Vol
vagy a From Russia With Italo Disco amikben szintén vannak olyan egyke dalok ami figyelmet érdemel de nem jelentek meg
külön maxikon.
Nem beszélve a több ezer külön külön beszerezhető New Italo dalról.
Szerencsére magyarok is letették ebben a stílusban már a névjegyüket nagyon sok jó dallal.
Italobox/Energy Voice, Mflex, Birizdo I Am, Electro Potato,
Külön öröm és elismerés hogy nekik kivétel nélkül már vinyl megjelenésük is van ill. mindegyikük dolgozott már a stílusban nagy névvel.
Visszatérve a kérdésedhez.
Az Apolo - Kiss Me Tonight egy remek dal ami jó pár évvel előtte már megszületett mint ahogy azt 2019-ben megjelent az AMD-nél.
Talán az új kiadványa is meg fogja ütni ezt a szintet a samplek meghallgatása alapján.
Nehéz olyan hangú előadót találni mint ő az biztos.
Én csak egy zenét ajánlok figyelmedben ha esetleg még nem ismered amiben szintén ilyen mély hangú előadó énekel.
NEON PEOPLE - MAD ACCELERATION ( ALBUM VERSION 2015 )
Remélem mások is bedobnak pár címet hadd vadászgassak én is valamire.
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2020.03.01. 09:30:51