-
Ezt ugyan nem nekem szántad, de akad némi hozzáfűznivalóm ha megengeded... 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Először is tisztázzuk a "troll" fogalmát, mert ezt a legtöbben szándékosan vagy véletlenül félreértik. Troll az, aki szándékosan, a fő témától állandó jelleggel direkt eltér azzal a szándékkal, hogy a többieket összeugrassza, vagy a fórumozástól elvegye a kedvüket. Közel 10 éve figyelheted a tevékenységeimet csak itt az SG-n különböző témájú fórumokon. Nem egy példát tudnék neked mutatni, ahol pont, hogy én jeleztem a többieknek, hogy lassan ideje lenne már az eredeti témáról is ejteni pár szót.
Ez full kizárja a trollkodás tényét. Témától eltérni valamennyire azért sokszor elkerülhetetlen, és ezzel te magad is tisztában vagy (például ha egy segget mutatsz véleményként egy műszaki jellegű totyikban. Na ezt nyugodtan sorolhatnánk a trollkodás számlájához, ha nem lennék ilyen vajszívű amilyen vagyok..
Ad2) engem mindenki megért, aki meg akar érteni. Mert ha nem ért: kérdez, én meg olyankor korrigálom a mondandómat a kérdező intelligenciájához. Aztán már megérti. Ha mégsem, akkor tovább korrigálok..
Ad55) (mert közel ennyi sört gurítottunk le ma este a torkunkon a kollégákkal) mi az, hogy nem sikerül?
Kisapám: a fórumozás egyetlen és legfőbb célja a vélemény nyilvánítás pro és kontra. Én mondom mi van, te mondod a tutit, egy harmadik meg reagál rá úgy és azt amit gondol. Ettől halad a totyik, lesz pörgés, lesz miről kommunikálni. Ennyi a lényeg.
Ja, hogy közben egyesek megútálnak másokat, az megesik. Nincs annyi ujj a kezeden, ahány fórumozó letépné bármikor a fejemet. De ugyanannyi meg kedvel is. Jól szórakozik rajtam, rajtad, rajtunk..
Tegye. Ha nincs jobb dolga...