-
Mostanában nem vesztegetem ilyenekre a pénzt...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az angollal kapcsolatban nem kötözködni akartam, biztos vagyok benne, hogy szóban jól elboldogulsz vele, megértik mit akarsz, esetleg visszakérdeznek. Talán az a finally ott az elején kicsit bántja a szememet, lehet a végére tenném, esetleg helyette "at last", másik: az as well tényleg felesleges, továbbá valami ilyen lenne: I hope it is possible because it is getting boring...
Nem vagyok angoltanár, sőt, szerintem az embernek mindig van mit tanulnia. Biztos vannak itt nagyobb agyak, akik jobban ki tudják javítani. Ami a Google fordítót illeti, sok zagyvaságot tud összehozni, ami meg a fordítást illeti, értem mit akartál, de nem vezet jóra, ha az ember a magyart akarja szóról-szóra átültetni egy másik nyelvre.
Más: a dicsekvésről. Megvádoltátok egymást Zeffel, először én is annak véltem a kocsi mutogatást vagy másik részről a "kanadázást" vagy a nyaralás publikálását. De ahogyan írtad is, te a Mercidre büszke vagy, megdolgoztál érte. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kocsi jó ízlésre és igényességre (a jó értelemben) vall, már nem azt látom benne, amit először, hanem azt, hogy örülsz neki, hogy elérted, hogy ilyened legyen. Emberi tulajdonság, hogy vágyunk az elismerésre és szeretjük megmutatni azt, amire büszkék vagyunk. Ez természetes. De ugyanez igaz Zefírre is, azért "kanadázott" éveken át, én legalábbis így látom. Nem tudom megvetni érte.
A te esetedben azt látom, hogy egy érzékeny ember vagy, aki vágyik az elismerésre és nagyon meg tud bántódni, ha beszólnak valami kellemetlen dolgot, amit úgy érzel, hogy nem érdemelsz meg. Többé-kevésbé egyébként mindenki hasonlóan éli meg.
Ami a topikban végzett "munkásságodat" illeti, szerintem hasznos. Zeff azt írta, hogy mindez csak reklám, ezeket az infókat előbb vagy utóbb a többiek is megszerzik - ezt így is fel lehet fogni, de én úgy látom, hogy igenis hasznos, mert sok energiát fektetsz ebbe és így a többieket megkíméled egy csomó kutatómunkától, annál is inkább, mert lehet, hogy nem is tennék meg maguktól, vagy nem is tudnák a lelőhelyeket, nincsenek olyan ismerőseik, stb. Ezért hasznos még (vagy volt topikgazdaként) Kaposi Laci is, mert él-hal a témáért. De lehetne még említeni sokakat: wmallas, biatomi, amaximus, gyula1971, lazzoo... stb, stb. Mindenki tesz valamit hozzá a dologhoz. Én csak kötözködni szoktam, sajnos az is egy emberi tulajdonság, Zeff meg trollkodni, mert sosem értik meg, hogy ő is szeretne valamit hozzátenni, csak nem sikerül.
Na elég, kicsit túlzásba vittem a szöveget.