NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• Zephyr Retiring
    Kiváló kampányszöveg ez az írás a HRA ellen
    Ha egy nap úgy döntesz, hogy az SG helyett a politikai pályára merészkedsz, keress meg. Nyerő páros leszünk

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A gond ott kezdődik, amikor a hír hozójának személyét kezded lejáratni, és nem a hír tartalmával foglalkozol.
    Egy végtelenül becsületes ember is hordhat össze orbitális baromságokat, miközben egy fantáziadús amatőr újságíró is írhat értelmes és érdekes cikkeket.
    Ricsi jó gyerek, kedvelem is az írásait, mert megpróbál tárgyilagos és érthető maradni az átlagemberek számára is. Nyilván se nem atomfizikus, se nem hangmérnök, de még csak technikusi végzettsége sincs, ennek ellenére baromi vicces és jó cikket írt egy kínai zsebmoziról is, aminek hatására magam is vásároltam egyet. És ami fontos: nem bántam meg.

Témát 96/24 fronton már keresztbe kasul és oda vissza megbeszéltük, ennek kapcsán az egyik legértelmesebb megjegyzést talán pont tőled olvastam ennek fontosságáról, illetve lényegtelenségéről. Amit én meg kiegészítettem annyival, hogy bizonyos ritka esetekben indokolt csupán a 96/24 (de még inkább csupán a 48/24 vagy csak 48/16 is akár) míg az esetek 99,98%-ában bőven elég a 44,1/16 CDDA minőség is. Pláne itt, a diszkó fronton, ahol még magam sem igen találkoztam gyári 96/24 lemezekkel. Pop stílusban már igen, Bryan Ferry, Madonna vagy Enya akiket hallgattam már így GYÁRI lemezekről, stúdióban kikevert maszterral.
    Rock stílusban és klasszikus zenében is, számtalan előadó van aki kiadott ilyen HRA hangminőséggel lemezt.
    Bár követné őket az italo disco fronton is valaki, de te is tudod, meg én is (és szerintem igen sokan még rajtunk kívül), hogy az italo disco-nak bőven elég a maximum vinyl hangzás, de a CDDA is legtöbbször megfelel.

A HRA nem rossz dolog, csak nem mindegy milyen tartalmat tolnak hozzá. Belefutottam már olyan 96/24-bites gyári kiadványba is, hogy gyalázatos, még a 32/16-os spektrumot sem érte el. Régi felvétel volt, akkori eszközökkel és mikrofonokkal, és ezen a HRA remaszter sem segített. De ugyanez a probléma mint tudjuk, a gyári CDDA lemezeknél is megesik néha.
    Ahogy ott sem tudjuk előre mit veszünk (lásd a legutóbbi gyári Tom Hooker lemezt) ugyanúgy a gyári HRA lemezeknél sem lehetünk előre biztosak a kiválóan magas hangminőségben.

Ez a koncertlemez például minden fillért megért:

Azért én szívből remélem, hogy egyszer majd eljön az a nap is, hogy mindez visszájára fordul, és odafigyelnek majd a zenei kiadók, hogy milyen hangminőségű lemezek kerülnek ki a kezeik közül..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.27. 11:28:54