-
nagy vonalakban én is egyetértek vele és veled is! :)
néhány elemében picit másképp látom, érzem,amit ír, pl. hogy túl sokan MD-t majmolnak, és hogy lassan megsemmísíti önmagát a NID vagy NGID stílus,
nos sokan majmolnak (mi a sok?), sokan rendkívül alacsony színvonalon, de az is mind inkább az orosz régióból ered, hisz ott a mai napig rendkívül népszerű az MD, lásd pl a 80-as autórádió koncertsorozatok hozzánk képest gigantikus teltházas rendezvényeit,ahol az MD jelenség alapillér.
az új italo pedig addig fog élni,amíg a mi +-1 generációnk közül ezt a zenei alkotó képességű nagy rajongók vagy korabeli előadók életben tartják, azaz zenét szereznek, persze, hogy ki fog majd halni, de az emberiség is ki fog. majd egyszer, reméljük kicsit később. :)
a néhány extra produkció mondjuk az elmúlt 10 évben nálam legalább 200-300 db, dallamban, zenei igényességben is kiváló zenét fel tud mutatni, és bár ez a szám jóval kevesebb,mint a 80asban, de ez talán normális is, hisz már nem a 80asban vagyunk és sokkal sokkal több a zenei stílus is. :) na meg a 80asban is ezerszámra születtek zsé-kategóriás diszkó dalok. :) még vagy már az is csoda, hogy egyáltalán létezik és valahol picit számon lehet tartani ezt a NID stílust.
az előadók a munka mellett csinálják, és morzsányi a bevétel, az szinte adta magát, nem mondom, hogy örülök annak,hogy Mirko ezt most megerősítette, de sokan ezért is járnak inkább haknizni,mert azért fizetnek is sok helyen,vagy ésszerű összeget el lehet kérni érte, persze csak kevés előadó alkalmas színpadi megjelenésre vagy előadásra. az igényes vagy igénytelenebb feldolgozásokról meg már sokszor írtunk, nekem nincs bajom azzal, ha remix születik és bizonyos fokig még jól is sikerül, de sokszor van inkább hogy nem üti meg a feldolgozott dalhoz mértem a mércét. :) nálam.
az sem várható el, hogy a NID-ben csak 80as dobgépes és szinti hangok, elemek legyenek, ezek nélkül is lehet jó NID zene, bár ezekkel nyilván hitelesebb,retrósabb lehet minden.
nagyjából ezekben látom, nézem picit másképp ezt a zenei szegmenst. de örülök, hogy Mirko személyesen írt ide
, biztos nem sok fórum van,ahová tényleg ismert és népszerű előadó beír. a fórumnak nagy becs lenne, ha mások is megtennék néha, el tudnék képzelni még pár előadót,akiktől nagy öröm lenne, ha csak futó bejegyzést is tennének ide!