NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• Zephyr Retiring
    Belehallgattam. Végül is hangulat kérdése, vannak napok amikor hasonló zenéket hallgatok.
    Bár szerintem ezen meg sem lepődsz már

Részemről különbséget teszek mashup (valaha egyvelegeknek is neveztük) készítők és a valódi előadók közt.
    Előadó a szememben az a személy, aki valamilyen eredeti ötlettel áll elő és megalkot egy addig ismeretlen zenét.

Ha mashupokról beszélünk, azok általában már egy vagy több, valaki(k) által elkészített zene, sláger összekeverését takarja.
    Isten bánts, hogy bárkit is megbántsak, de nagyon jó példa erre Mark Ashley legutóbbi lemeze.
    Én bizony rögtön kiszúrtam egy egy szám hallgatása közben, hogy ismertebb régi italo előadóktól nyúlt le dallamokat.
    Szöges ellentétben például Peter Wilsonnal, aki új dallamvilágot alkotott. Nagyon nem mindegy.
    Az egyik művész, a másik meg (ne szépítsük a dolgot) más tollával ékeskedik.

Persze valamilyen szinten a mashup feljavíthatja az eredeti zenét (zenéket) amikből készült.
    Nem a mashup ellen beszélek. Csak arra hívnám fel a figyelmedet, hogy vannak különbségek előadó és előadó közt.
    Nem is kicsik. Amit én a produkciómként jellemeztem, az nem mások ötleteinek lenyúlása.
    Azok saját zenék, aminek minden ütemét és hangját magam kevertem egyenként fel a sávokra.
    Szóval a mashup talán nem is a legjobb jelző a sample-re amit mutattam..
    Vagyis most nem egy csónakban evezünk.
    Vagy inkább most sem

u.i.: sajna nem minden vidire van időm, így a Shatoo (satu?) is kimaradt eddig,
    viszont az nagyon bejön
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.17. 12:35:08