NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #22926
    Ritka hogy egyetértek veled valamiben,de most igazad van !

A new-italo stílusban elérkeztünk egy olyan pontra hogy elsősorban orosz előadók Modern Talking kottából másolt dalaival kell ,kellene beérnünk,vagy a spanyol Tony Costa egy kaptafára legyártott zenéivel!

A stílusban tevékenykedő lemezkiadók,producerek sem állnak a helyzet magaslatán,ezekkel a 2-4 trackes horror áron értékesíteni próbált vinyl kiadványokkal,amikre nem tudom mekkora a kereslet,de gyanítom nem túl nagy,többször leírtam már zenehallgatásra a mai modern világunkban a vinyl alkalmatlan,aktív DJ-nek való,már amennyire egy mai DJ, new-italo zenét játszik a klubjában,ez a fehér holló esete!

Itt van egy példa tele pakolták home képekkel az italo zene témájú Face oldalakat ezzel a CD lemezzel : Star 80 New Generation Vol.1
    Erre van kereslet mert CD megfizethető áron és nem 2 trackkel kiadott 50€-os vinyl.

Én jót mosolyogtam már 2 évvel ezelőtt is az ex-tagok vinyl imádatán,több vele a probléma mint amennyi zenei élményt nyújt!
    Gyanítom azok akik annyira reklámozták itt is ezt a formátumot ,valami üzleti érdekeltségük volt benne,más magyarázat nincs.

Tehát a kiadók is felelősek azért hogy egyre inkább elszáll újra az italodisco népszerűsége!

Vannak persze az előadók közt kivételek akik egyedi hangzást produkálnak,vagy valami másért kiemelkedik a sok tucat 80s másolat közül.
    Mflex , Magic System D.J. ,ItaLove és megemlíteném Mirko Hirsch zenéit,aki felvállalja hogy 80s dallamokat idéz a zenéiben de azt legalább profi szinten....de hol van az új album 2013 volt az első ígéret,aztán láttunk már tracklistát is,de a lemez még mindig sehol.