Én nem reszelek semmit sem, és nem a száz évvel korábbiakat akarom megérteni, hanem a jelenlegi érveidet és azt hiszem semmi olyat nem írtam,amitől neked az átlagostól eltérőnek vagy magadhoz mérten rangon alulinak kell, hogy érezd magad.
Nyilván nem látok vissza a kezdetekig, de miért kéne bárkinek is pont olyan zenéket gyártani,mint amit Te vagy bárki javasol? Ha ő akkor azt érezte jónak, az jött ki belőle,akkor ezt az alkotói szabadságon belül el kell fogadni és pont. Én is tudnék regényeket mesélni, hogy kinek és mit javasoltam volna, de nyilván nem került rá sor.
A zenék sablonizálása rengeteg stílusban megszokott, elfogadott, több százezernyi zene vagy többezer előadó zenei munkássága épül fel önmagán belül teljesen hasonló , már-már nehezen megkülönböztethető elemekből, jegyekből, hangszerelésből, köztük többszáz mégis a világsikerig is eljutott. Ebben sem látok sem kivetnivalót, sem szokatlant. És tényleg senki sem várja el, hogy akármelyik előadó lábai elé borulj, senki nem is erre kíváncsi, én is csak a negatív irányvonal okait vagy kialakulását próbálom megérteni. Azért, mert egy zenét kétféleképpen értelmezünk,még önmagában nem gyűlölködés, de nyilván neki lehet feszülni egymásnak érdek vagy nézetkülönbségek miatt, de ha megmaradunk az ésszel érvelés és valós tényekre alapozott párbeszéd mellett,akkor nem gondolom, hogy elszalad bárkivel is a ló.