NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• amaximus
    Pityu!

Pedig most komolyan kérdezem, nem is érzed azt, hogy egy adott stíluson belül akkor lehet példálózni szakmaisággal, ha van hozzá affinitásunk zeneileg is, mármint akkor akarjam valakinek megmutatni, hogy kell italo dallamokat komponálni, ha én tudok minimum olyat,mint a másik?
    Nézd, én szeretem a jazz sok vállfaját, a rock-ot még szélesebb vonulatában is hallgatom, néha swing is kijön a hangszórómból, de egyik stílus hallatán soha nem fogott vagy öntött el az italo érzés, tehát hiába zenélsz Te akár 47 éve is ezekben, attól még semmi sem garantálná, hogy egy ilyen stílusban le tudnál billenytűzni saját fejből, saját lélekből egy hasonlóan vonzó italodiszkó dallamot és hangot. Másrészt nemrég volt egy mflex interjú (fentre is kitettem), ahol Mflex is elmondja, hogy jár zongora és ének tanárhoz is. Bűn, hogy nem tőled fogad el tanácsokat? Vagy zeneileg,szintizésben úgy érzed hibákat gyártott vagy vétett, melléütött pl. ebben a legutóbbi pellengérre állított zenéjében? Vagy mégis,most mi a bűne?Meg szeretném érteni!De komolyan!
    Füle a legtöbb szerencsésnek kettő is nőtt, én is büszke tulaja vagyok két szép nagynak :) , igaz ettől még nem tudok zenélni, csak hallani, és azt is úgy, hogy biztos másképpen,mint a maradék 7x2miliárd fül, de úgy érzem, nekem is van annyi érzékem hozzá, hogy halljam,mi a jó, mi mennyire jó, azon kívül, hogy alapvetően tetszik vagy nem, főleg úgy, hogy én ebben a stílusban nőttem fel, nem pedig a korai Metallica vagy Iron Maiden korszakomat lezárva hallottam először italo disco-t. Persze sokszor tévedek,mint ahogyan tudjuk, a népszerűség szempontjából sokszor nem az vagy egyáltalán nem az számít, hogy jó-e a zene. De olyan gond vagy hiányérzetem nincs az utóbbi mflex zenéknél, hogy zeneileg nem 100%ban stabilak, azt érzem és úgy hallom, hogy valóban jó és egyre jobb zenék születnek,amikhez nincs hasonló! és ez a kulcsszó, hogy nem másol, nem koppint,nem az agyonismet,agyonlopott elemekből vagy kocsmai szintihangokból építkezik, hanem kitalált olyan újakat,amitől teljesen egyedi és egyelőre másolhatatlan! ahogyan ezt Reynaud is megfogalmazta! Ezt még ki tudja így rajta kívül ebben a stílusban napjainkban? Ettől függtelenül mindenki szeret és nyitott másféle italo zenékre is,ahogyan eddig is, csak rettentő negatív hozzállás kell azt szajkózni akár az elmúlt 10 év italo átlagában is, hogy "ezek deszarzenékmááááár". Ha pedig nem azok,akkor tetszhetnek sokaknak, ahogy ez nélkülünk is bizonyított.
    Persze, hogy nem vagytok egymás konkurenciái, ezt senki nem vitatja, sőt, jelenleg is az a szitu, hogy keressük a szintidallamokban és hangokban a konkurenciát! de egyelőre nem találjuk.