NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• amaximus
    kicsit írok, elküldés előtt látva rohadt hosszú lett,előre is elnézést,ez nem fog gyakran előfordulni, remélem! :) pedig megfogadtam, hogy minimalizálom a konfrontálódások elkerülése miatt a gondolataimat, szóval nem akarok senkit sem untatni, csak az olvassa el,akinek nem fáj,ha egy (itt nektek) újonc beszél vagy vannak önálló gondolatai. :)
    annyira leszek itt most objektív,mint bárki más a saját véleményével. :)

Megmondom őszintén, hogy Mflexről vagy erről az előadóról én kb. két hete szereztem tudomást, végülis véletlenül futottam bele a youtubon egy számába, aztán már sok helyen is feltűnt, és mivel azóta jó sok számát végighallgattam vagy meghallgattam,nyilván mert érdekelt, és voltak köztük egészen érdekesek, dallamosak vagy újszerűek (egyediek), így hát persze utána jártam,amennyire tudtam,összemazsoláztam az infókat (hát jó sok van!), és közben rohadtul meglepődtem, hogy ez egy magyar fickó, ennek nemzeti vonalon kifejezetten örültem, azután tűnt fel, hogy itt az esgén néhány fórumban van mflex név,mint felhasználó,meg mittudomén micsoda,aki a hozzá vivő linkekből ítélve elvileg itt is szerepel,meg házigazda 1-2 fórumban. Innentől már jobban rákattant a szemem sok vele kapcsolatos hsz-re, hol pozitív, hol negatív visszhanggal,persze a kutya se olvasta vissza a sok hónapot vagy évet, de rá lehet keresni. gondolom néhányan itt biztos ismerik.
    Nekem a zenéje szimpatikus, újszerű, egyedi, néhány száma és ahogy láttam remixe meg kifejezetten brilliáns mondjuk egy szarrá ajnározott BCR minden nap 1 új nevet kényszerbetegségben kiköhhintő előadóhoz vagy egy TQ tv-bemondónőből italohercegnővé avanzsálódott valamihez képest, de sorolhatnék sok más példát, nem lényeg.
    Amiben a jelenlegi hasonló italó-sabb felhozatalban nincs nagyon párja (azaz rettentően kevés a párja),az a nagyon komoly szintihangok, már-már szintiorgiák, és rendkívül kidolgozott, valóban nem egy kétakkordos, hanem bonyolult dallamok, legalábbis a frissebb zenéiben, mert én még nem tudtam végignyálazni mindent,annyi van, tehát van, aki ezekért megőrül, van aki meg nem tudja feldolgozni az inputot, ez már zenei hallás és ízlés kérdése. No meg aztán amit nem sokan tudnak vagy csinálnak (bár mostabnában egyre népszerűbb ténykedés), ez a fickó nagyon jól mozog több stílusban is, és jól keveri a stílusjegyeket is.

A vidijei is jók,persze látom, hogy nem saját stáb csinálta,hanem össze vannak dolgozva némelyik egész ügyesen, de sokkal élvezetesebb így nézni,mint sokaknál egy statikus béna képet vagy egy rogyásig variált puncis borítót arial vagy century betűtípussal meghímezve (sufnituning 3000 készlettel). Vidiben az újabbak között nyilván TQ-féle csapat és Italove-ék mögött azért érezni az anyagi fedezet többletet. :)

Ez az új zene nekem is bejön, remélem ez nem lesz baj másoknak, emiatt is mertem belinkelni, persze találtam még jónéhány elég komoly kompozíciót tőle, zeneileg (a saját stílusában) szerintem tök simán ott van a mostani csúcsokon, vagy azok közelében, és bár lehet, hogy pont a dallamok összetettsége miatt nem tudnám most azonnal eldúdolászni,amiket halottam, de hogy dallamtalan, vagy jellegtelen lenne, az maga a totális baromság, megkérdeztem magamtól,mit rakjak mellé, és amit tudnék, az most nagyon kevesek zenéje a jelenből...
    nos a vokál lehetne erősebb, néhol azért nyúzza a fülem, néha meg egészen jó, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy akár csak ezen az oldalon nem tudnék vagy 10-et összemazsolázni mások mostani eresztéseiből,ahol hullagyengébb az ének vagy a dallamvonal,mint egy Mflex számban, szóval ez részben szubjektív,részben meg tény. Az is tény, illetve feltűnt, hogy annak ellenére, hogy Mflex megjelenési felületein (kb. 5-6 közösségi meg videóoldal helyen is láttam mostanában) szinte minden mostani italo eresztésnél egymagában is szinte nagyobb az össztábora, a nézettssége és hallgatottsága,mint az összes többinek együtt (mondom, hogy szinte, tehát nem számoltam meg pontosan, csak arányaiban tűnt fel, amin kifejezetten meglepődtem),talán ez némileg megmagyarázhatja(?) azt az itteni, amit én láttam 1-2 ellenséges vagy irigykedő magyaros mentalitást, de igazából máshol én csak pozitív őrjöngésbe futottam, még nemzetközi vízeken, 1-2 külföldi fórumon is (by gugli), persze az is lehet, hogy itt személyes ellentétek vannak,vagy csak tényleg botfülű néhány ember, mint pl. akkorát már rég röhögtem hsz-en,mint amit italove írt, hogy ez a waiting all night egy david lyme bambina alapon fut (csak mert van benne 1mpnyi szinti ütemre hasonló, de egyébként totál más hangzásvilágú részlet). A többi elvont gondolati részre ebből a nézőpontból felesleges is reagálni, mert alapvetően széllel szemben nem hugyálunk, ugye.
    Én elnézést kérek italove-tól, mert nem ismerem őt sem, meg innen még mást sem nagyon, pontosan semennyire :), de ezt a véleményét azért majd zenei szakágon ne erőltesse, persze ettől még simán elfogadom, hogy neki ez az mflex zene vagy zenék nem jönnek be akár csak azért se alapon és ennyi, de csak ezért ne írjunk rá abszurd hülyeséget.

És ha már magyarok, akkor egy másik, inkább klasszikusabb vonalon nagyon örültem Italoboxnak is, mert neki is van jónéhány príma alkotása (és ahogy látom is szereti a neveket), de azokat itt meg is találtam. Mondjuk ő szorosabb értelemben vett előadó, de van még magyar ebben az italo stílusban,akinek saját szerzeményei vannak?
    Mondjuk nekem már ők ketten is bőven meglepetésszerúek voltak.