-
Zenei életem tényleg dióhéjban!
A legelső szám amire emlékszem hogy saját kazettás magnóval rögzítettem ( valami orosz mono csoda volt)a Magyar Tv -ből a Sandokan sorozat zenéjét.Zenéket 1981-óta "gyűjtök".( Innentől vannak az első kazettáim fellistázva.
Ekkor még a legjobb haveromhoz jártam zenéket felvenni a szalagos Akai magnójáról.Ilyen zenékre emlékszem mint Scala - Rats on Broadway
Ezekben az években Komáromban volt ( most is van) két uriember akinek egy "Digital" nevű pár négyzetméteres használt műszaki cikk üzletében vettem fel a zenéket, egy számomra akkor csodának számító két kazettás Pioneer gyorsmásolós deckkel.
Súlyos pénzekért lehetett így megtölteni egy egy kazettát a jó nótákat.
Aztán szintén egy jó barátom révén 1985 környékén megismerkedtem Haluska Imre zenéivel.Először csak postai úton szereztük be tőle a
muzsikákat,a híres 100-as listái alapján. Majd később személyesen.
1989-ig tőle származott szinte minden zeném.
Tőle visszagondolva horror árban vettünk zenéket.
Két hetente deck a táskába és irány Budapest a lakására, ahol bakelitokról válogattuk össze egy este alatt azt a jó esetben egy vagy két kazettára való zenét.
Ezek mind Chromos TDK SA-X Maxell XLII-S ill. Sony UX-S kazettákra kerültek.Állítom ma is úgy szólnak mint régen.
1986-89 között katonaság amikor a barátom lát el zenékkel,, amik szintén Imitöl származtak.
Aztán elérkezek a 90-es évekhez amikor is zenéim két forrásból származnak.
1.Minden létező magyar rádió zenei műsorából való felvétel.
Pl Ki nem hagytam volna Kajárik Andrea Magnósoknak szóló műsorát. Minden csütörtökön ott gúbassztottam a deck előtt és olyan zenéket rögzítettem amit akkor ott először, és szinte azóta se hallottam máshol.
Nagyon sok kazettám telt be ilyen rádióból rögzített zenékkel.
2. A másik forrásom pedig szintén egy jó pajtásom Bagó Roland DJ ( Ma is aktív)
Hozzá jártam zenékért ami úgy nézett ki hogy két hetente elhoztam tőle az összes eredeti CD maxi lemezét alkalmanként olyan 50-100 db-ot és ezeket rögzítettem válogatás szintjén kazettára.
Eleinte írattam pár cd-t, de nem bírtam anyagilag.
Ekkor még mindig minden kazettára került sajnos.
Ez az időszak tartott egészen 2000-ig.
Majd megismerkedtem Bedecs Zoltán DJ-vel aki azóta is jó cimborám aki szintén aktívan tart jelen pillanatban is bulikat.
Nem mellesleg 2000-től 2008-ig egy tőlem 100m-re található lemezboltban dolgozik mint eladó.
Ontja számomra a boltból is és a haveri ismeretségéből is a hetenkénti jó pár DVD-i zenét.
Amik már CD lemezre kerülnek hála a jó égnek.
Aztán elérkezünk 2007-be amikor is otthon még mindig nincs netem, de már felfedezem melóban az sg-n egy bizonyos 80-as évek fórumát.
Döbbenve látom elejétől kezdve végigolvasva, hogy az általam oly kedves zenék bizony mind mind megtalálhatók a neten.
Mint egy éhező úgy vetem rá magam az "új zenékre".
Csak kapkodom a fejem.
Ki az a Dyva, JohnnyM5, Cliff Wedge,stb.... akikről idáig én még csaknem is halottam és számomra bomba zenéket játszanak???
Bizony bizony ekkor döbbenek rá hogy olyan előadók van dolgom akiknek a létezéséről nem is tudtam.
Nos 2007 Januárjától kezdődik az én igazi zenegyűjtésem amibe beletartozik az Italo és az Eurodance is.
És mellette ilyen gyönyörűségek mint PL:Sarah Brightman Discografia is.
Szóval ez időtől jött össze az a bizonyos 1Tb zene.
Akarsz még valamit tudni????