Camp Leaders-szel kapcsolatos tapasztalatok, tanácsok, észrevételek
  • Sati84
    Nálunk is volt két hétig Burn Camp, ahol égési sérült gyerekek jöttek. Jó fejek voltak, csak kár, hogy a két hét az ő esetükben semmire nem elég, mert a második hét közepére oldódtak fel annyira, hogy már szóltak hozzánk, néztek ránk. Addig alig-alig mertek bármit csinálni, mikor a közelünkben voltak.

Volt egy kislány, aki úgy égett meg szinte teljes testén (az arcán nem), hogy a szülei valami drogügyletbe keveredtek nem túl kedves emberekkel, akik rájuk gyújtották a házat. A szülei bennégtek (meg is érdemelték), ő meg túlélte, de megégve. Hihetetlen, mik vannak...

Amúgy én amikor pingpongoztam a gyerekekkel, mindig maximumot nyújtottam, nem engedtem őket nyerni, de volt pár counselor is, aki beszállt és ők sem. Nem is tudott, csak egy-két gyerek megverni, de nagyon élvezték a játékot, nem balhéztak, csak néha volt egypár szabály-vita, amikor hozzám fordultak. Na ilyenkor szépen megmondtam nekik, hogy a versenyszabályok szerint mi hogy van. Utána ennek megfelelően eldöntötték, hogy mi legyen.

Mondom, ők teljesen normálisak voltak. Meg a burn campes gyerekek is. Nálunk nem volt túl sok ilyen elkényeztetett "helikopteres" gyerek. Ott a $4000 az nem pénz még átlagos keresetű szülőknek is. Na, az elit táborokban lehetett egypár díszpéldány, de ott gondolom nem is $4000 két hét, hanem min. a duplája. Plusz költőpénz.

Volt egy kisbolt a táborban, ahol úgy lehetett vásárolni, hogy nem fizettél, hanem ha staff tag voltál, akkor felírták és levonták a fizudból, ha meg gyerek, akkor felírták és a szülő mikor elvitte őket, fizette. Hát mondanom se kell, hogy mindennap ott lógtak a bolt előtt eszegetve a jégkrémeket, cukrokat, csokikat, hogy majd anyu jön és kifizeti. Megtanul az ilyen gyerek bánni a pénzzel? Nem, de nem is kell, mert a bankok maguktól fogják küldeni nekik az ezüst-arany-platinakártyákat, ahogy az egyre nagyobb hitelkereteket is kimerítik. Az USA egy ilyen világ.

Az meg alap, hogy az összes amerikai staff-tagnak autója volt, nem is akármilyen. Volt, akinek 17 évesen volt olyan sport-toyotája, hogy csak néztem. Ott ez így megy.