Camp Leaders-szel kapcsolatos tapasztalatok, tanácsok, észrevételek
-
Idén rendes melón voltam,ilyen vidámparkos cuccokat,légvárakat,körhintákat vittünk ki fesztiválokra,bulikra.
Egyszer voltunk zsidó táborban,gyönyörű helyen volt,viszont mint kiderült ide fogyatékos gyerekek jártak.De ne olyan fogyatékosokat képzeljetek,akik csak pl nem tudnak járni,vagy beszélni rendesen,durva kimondani de torzszülött gyerekek voltak.Volt akinek olyan volt a feje,mint egy lufi,emberre legkevésbé se hasonlított.Borzalmas volt lenyomni az 5 órás eventet.Viszont mind a tábor vezetői,mind a gyerekek nagyon hálásak voltak.
Pénz:hát itt ahol voltam ha jól emlékszem 2000 dollár körül volt a 2 hét,és ha még a gyerek lovagolni,meg más spéci dolgokat csinálni is akartak,akkor 4000-5000 dollár körül volt.Volt olyan gyerek,aki többet volt mint 2 hét,sőt volt aki egész nyáron ott volt.Kb bedobják a szülök a gyereket,hogy addig se a tv előtt üljön.Itt rendes ételeket kap,amiket potom pénzből kihoz a tábor,lát állatokat,sportol.Beszélgettem egy 15 éves csajjal,kérdeztem tőle,hogy miért nem inkább strandon tölti a nyarat a barátnőivel.Azt mondta,neki a táboron kívül nincsenek nagyon barátai,megy a klikkesedés a sulikban.Pedig egy nagyon kedves,aranyos lány volt,érett,nem is értem hogy nem fogadták be.Igaz szeretett focizni,ami nem annyira lányos,de én bírtam nagyon.
Sok gyereket basztatnak a suliban,itt a táborban meg barátokra talál.
Volt egy kislány,Raven igazi kis ördögfióka volt,ahogy ránéztél láttad hogy ahogy nézelődik valami rosszaságon töri a fejét,de mindenki imádta nagyon.Minden nap külön szertartás volt felrakni a buszra,mindig hisztizett.Szegénynek meghaltak a szülei,vagy elhagyták már nem emlékszem,aztán a bátyja meg a barátnője nevelte,de aztán meghalt a bátyja is és ott maradt a barátnőjének.Az állam fizette be egész nyárra a táborba.Szomorú volt nagyon.
Sok gyerek amiket mesélt a szüleiről,volt akit beraktak a táborba,amíg a szüleik Hawaiin nyaraltak.Amúgy is kb abból áll a szülőknek,hogy addig is le van tudva a gyerek.Nem verik meg őket soha,gazdag kölykök,azt hiszik lehet nekik mindent,te ugye nem ütheted meg,kezét se szoríthatod meg és nem sokan,de vannak akik tudják is ezt és kihasználják rendesen.Ilyenkor jött jól a magyar nyelv,hogy kiadjam magamból a dühöt:)
De a legrosszabb az volt,hogy hagyni kellett nyerni őket.Tehát én megértem,hogy kisgyerekeket hagyni kell,de akkor is van egy határ.Én nem tudtam elfogadni,hogy minden játékban azt hírdették,hogy csak nyertesek vannak.Nem lehetett mindig pontra játszani,mert voltak apuci kis angyalkái,akik addig élvezték a játékot,amígy ment nekik,de aztán hisztiztek,sírtak.Én meg mondtam akkor ne játsszál és állj félre.Hagytam hogy kisírja magát és utána visszajött.De sok másik counselor azonnal odament és megvigasztalta.
Amikor kicsi voltam és lementünk focizni,volt hogy vesztettünk,istenem ez van nem lehet mindig nyerni.De itt ez ment végig,ami szerintem a lehető legrosszabb egy gyereknél,ha nem szokik hozzá,hogy nem lehet mindig nyerni.
Mikor hozták a gyerekeket,akkor olyan autókkal jöttek,hogy csak néztünk.Még a csomagtartó is automata volt.Biztos hogy magán táborokban más a helyzet,most nyáron is volt olyan főnök,aki emberként kezelt minket,sőt rendelt pizzát nekünk is,volt pia is ingyen,kaptunk borravalót.
Ezek amiket leírtunk többnyire a kulturális háttérből adódnak,szal ezeken nem kell kiakadni.