Camp Leaders-szel kapcsolatos tapasztalatok, tanácsok, észrevételek
-
Én tavaly voltam kint egész nyáron egy amerikai táborban,California államon belül,Soquel-ben,San Francisco-tól nem messze.
A tábori melót úgy kell elképzelni,hogy kb reggeltől estig együtt vagy gyerekekkel,különböző sportokat tanítanak nekik,elviszitek őket vidámparkba,strandra.
Én csak tanítottam őket,vannak a cabin counserolok,akik egy kabinban alszanak a gyerekekkel,illetve reggeli,ebéd,vacsinál is együtt vannak velük.
Kell hozzájuk türelem,de semmivel sem rosszabbak a kinti gyerekek,mint az itthoniak.Sőt,kint úgy tekintenek rád,mint egy felnőttre,ami azért is volt fura nekem,mert annyival nem voltam náluk idősebb.Hallgatnak rád,érdekli őket honnan jöttél,milyen nyelvet beszélsz.Sok amerikai gyerekfelügyelővel össze lehet haverkodni,szabadnapokon jól jön,mert nekik van saját autójuk és így eltudsz menni velük sok helyre.
Én amikor voltam,akkor nagyon jó áron volt,igaz másik céggel voltam,ccusaval,300 euróból megvolt a Budapest-New York,New York-San Jose oda-vissza repjegyem.Erre jött még rá a vízum díja.
Reptéren vártak rám és elvittek a táborba.
Fizetést 1400 dollárt kaptam,ami nem annyira sok,de mivel a szállást,a kaját fizetik neked,így ha nem költesz szabadnapokon,akkor elhozhatod az egészet.
A legjobb az az egész programban,hogy utána még majd egy hónapig maradhatsz utazgatni,én tábor után más magyarokkal nagyon sok helyre eljutottam,San Franciscotol kezdve(Alcatraz,GG híd),LA(Beverly Hills,Hollywood,Venice Beach),San Diego,Grand Canyon,66-os út egy része,voltam Montereyben is(Itt van egyébként a Forest Gumpból ismerős BubbaGump étterem),San Diego,Las Vegas,Hoover-gát,Monument Valley,Reno,Carsson City,Lake Tahoe.Mindezt autóval sikerült egy hét alatt megnézni.
Életem legszebb nyara volt.
Míg diák az ember,addig érdemes mindenképp kimenni,mert így könnyen megkapod a vízumot,belekóstolhatsz a kinti életbe,és garantáltan maradandó élményekkel térsz vissza.
Arról nem is beszélve,hogy ha már családod lesz,akkor nem biztos hogy ilyen helyekre eltudsz jutni.