sathinel#96
A gond hogy sokan olyan dolgokért harcolnak ami nem éppen viszi előrre az országot. Külföldi tőke nehogy bejöjjön, útálunk mindenkit, stb csak mi nem vagyunk hibásak. Angliában élek most és itt ha nem tetszik valakinek hogy külföldi vagy akkor sem basztat a munkában, mert nekik fontos hogy menjen a gazdaság. Egyébként látszik hogy nem kedvel, és ki is mondja, de nem paraszt velem. És ha így csinálja nem gond hogy hazafi.
Ha valamit igazán akarnak az a megélhetésük leginkább. Otthon a nagyrésze a "hazafiknak" nem így viselkedik, hanem még a saját országából származókat is útálja ha csak más véleményen van. Itt UK-ban pl még retardált munkásokat is segítik mert angol és ennyi. Na ilyet otthon nem láttam, nagyon másként gondolják otthon hogy miként kell hazafinak lenni. De hiába téptem a számat mindíg ugyanoda jukadtunk ki otthon, és semmi nem változott. Pedig mennyire mondják a magukét.
Ezért jöttem ki. Idekinn külföldiként jobba bánnak velem sokszor mint otthon. Persze hogy vannak itt is visszás dolgok, de mégis értelmesebben állnak hozzá a kérdéshez ami látszik a gazdaságon, életszínvonalon.
nol.hu oldalon ez volt az első cikk amit elolvastam mert az ize.hu-n volt. Nem innen merítem gondolataimat, és jobban teszi mindenki ha magyar médiát elfelejti 1 évre minimum. Aztán csak nevetni fog mi megy otthon. Ezért nem volt már TV-m sem az utolsó 2.5 évben amíg otthon voltam.
Próbáljátok ki hogy kb 3-4 hónapig csak a téged érdekléő oldalakat nézegeted, tanulsz, filozófálsz, stb. Teljesen másképp fogjátok látni azt a cirkuszt amit otthon csinálnak.