slickboy#93
Semennyire, de én arra céloztam, hogy az EU nekiállt szarozni Microsofttal, hogy az integrált böngészője korlátozza a piaci versenyt. Előtte ugyanezt eljátszotta a Media Playerrel. Az Operát a norvégok írták asszem, de lehet svédek voltak, ennyiben van európai vonatkozás. Oké, ez priméren nem az európai cégek érdekében ment, inkább trösztellenes színezete volt. Ettől még nekem nagyon úgy tűnt, hogy ezzel akarják megnyirbálni egy amerikai cég piaci helyzetét, ahelyett, hogy EU előrukkolt volna valami saját szoftverprojekttel. Eddig a felhasználók érdekeire hivatkozva támadtak amerikai szoftvercéget, most adózási szempontból kapargatják a témát egy másiknál. Ebből nekem az jön le, hogy EU érzi technológiai hátrányát és ezt ilyen bohóckodással akarja behozni vagy elrejteni. Most éppen a Sarkozy a megmondóember. Kifelejtettem a Google könyvdigitalizálós hacacáréját, ott is pampogott egy sort az EU.
Oké, én nem védeni kívánom amerikai cégeket, de ne csak akkor pofázzuk a szabad versenyt amikor nyerő pozícióban vagyunk, aztán ha vesztésre állunk, rögtön előkapjuk a trösztellenes meg adózási jelszavakat.