• slickboy
    #83
    Mivel amerikai cég, nyilván a profit Amerikába jut ki valahogy. Ha te külföldön nyitnál leányvállalatot, akkor az ott képződő hasznot otthagynád az utolsó fillérig szívbéli jóságból? Ez már mekkora demagóg szöveg, hogy a rohadt multik kiviszik a hasznot. Alkossanak olyan adójogszabályokat, amelyek igazságosan megadóztatják a multivállalatokat is. Ja csak akkor ellehetetlenülnének a politikusok adóoptimalizációs offshore trükkjei is. Helyette fröcsögünk a Google-ra.
    "Ezeket a cégeket ott adóztatják meg, ahol székhelyük van, pedig a mi reklámpiacunkból hasítanak ki részt. Az adómenekülés e fajtája igen sajnálatos"
    Ez a legtipikusabb demagógia. Ha zavarja, hogy amerikai cég szeletet hasít ki az ő kis nemzeti reklámpiacából, alkosson versenyképes alternatívát, és versenyezzen vele, nyomja le, ha tudja. Viszont sokkal egyszerűbb új jogszabályt kitalálni, mint versenyezni. Fenti idézet a nacionalizmus példája, ami önmagában nem lenne baj, csak eléggé elferdült módon sikerült. Miért nem mondta azt, hogy ne használj Google-t, használj francia keresőoldalt, francia hirdetési szolgáltatással, mert akkor francia céget támogatsz. Sokkal szimpatikusabb lenne, mint ez a sírás. Be kellene ismerni, hogy Európa ezen a téren nem versenyképes jelenleg, és csak ilyen irigységből fakadó megnyilvánulásokra képes (Microsoft baszogatása IE miatt, előtte Media Player miatt, most a Google-adó...) Ez a legnagyobb gyász, hiába palástolják a zeneipar megsegítésével meg a kalózkodás elleni harc jelszavával. Alacsonyan vagyunk, mint a porbafingó Sarkozy.