• Frayer
    #54
    A google eddig is fizetett adót minden olyan országban ahol működteti a reklámszolgáltatásait.

    Itt magyarországon is. Nekem van AdWords fiókom, és amikor feltöltöm azon ugyan úgy ott van 25% forgalmi adó, és a bevételből ugyan úgy adózik a google az állam felé, mivel én a magyar köztársaság területén vettem igénybe ezt a szolgáltatást.

    Ezek a barmok direkt egy külön plusz adóformát találtak ki a google számára.
    Amiben már nem csak a megrendelő által befizetett összeg után adózik, hanem a kattintó után is, aki ha francia országban van, utána is adózni kelljen.

    Tehát például, ha a google-ben egy magyar cég reklámjára rákattint egy francia polgár, a magyar reklám megrendelő cégnek a google ki fogja számlázni az adóval megemelt összeget.
    Összességében az lenne, hogy minden francia polgár általi kattintás után a többi ország reklám megrendelőinek kellene fizetnie.
    Magyarul, ez is egy lehúzás lenne, amiért cserébe nem kapunk semmit.

    Ha egy francia gyökér ráklikkel a reklámomra, az még rendben van, hogy az országomban adózik a google utána, és én ennek a költségét vállalom. De az baromira nem korrekt, hogy amiért már egyszer adóztam, megint megadóztatják, olyan felek akiknek semmi közük nincs az egészhez.

    Ilyenformán akár a francia állam azt is csinálhatná, hogy beállít ezer embert a gépek elé, akik álló nap csak idegen országok reklámjaira kattintgatnak, és szedik befele a milliókat adó formájában a kattintások után. Egy nagy faszt.