• NEXUS6
    Leszedtem a forgatókönyvet, én sem olvastam végig még. Egyrészt sokkal sci-fisebb tényleg, másrészt azért Cameron lehet, hogy alapvetően mint rendező, jó vizuális képzelőerővel rendelkezik, mondjuk muszáj is neki, de a forgatókönyvből is az jön át, hogy a párbeszédekhez zéró érzéke van.

Amúgy ekkora sztori jó párbeszédekkel simán belefért volna 160 percbe, legfeljebb kivágnak néhány funkció nélküli részt.
    Mellesleg a Navik mozgásán is lehetett volna helyenként vagy 10%-ot gyorsítani, néhány helyen mintha vízben úsznának. OK tudom, hogy nagyobbak, meg alacsonyabb a gravitáció, de akkor is, ez megint pár percet adott volna. Pláne, hogy Cameron több helyen direkt belassítja a képeket, hogy hangsúlyosabbá tegye a jelenetet.

A bevezető résznek sem kellett volna órákig tartania, 5-10 percet azonban a földi világ bemutatására rá lehetett volna szánni, azonban a forgatókönyv is meglehetősen közhelyes. Ilyen szempontból felesleges lett volna egy 1000. cyberpunk világ bemutatása. Technológiailag sem túl izgalmas amit ír (pár év múlva valszeg tök elavult lenne, és azon röhögnénk, mint most pl a Total Recall-on), emberileg viszont nem elég megrázó amit ír, vagy is inkább ahogy leírja. Nem mert valami bűnözős képeket sem berakni a filmbe, a srác bátyját baleset éri a forgatókönyv szerint úgy hal meg.

Szal a forgatókönyv nagy része gyak dolgok magyarázata, néhány helyen jelentek leírása, amit megvalósítottak, a többi blabla, tudományosodó halandzsa, közvetlenül nem lehet belőle filmet csinálni. Párbeszéd, a szereplők érzelmeinek, motivációjának leírása szinte semmi. Ehhez képest a film még jobb is lett!