• sandor8206
    nekem is tetszettek ezek, de klisék ebben is vannak.
    kicsit Spoileres
    Gladiátor óta, főhősök meghalnak-Ember gyermeke/C.Owen-Erről volt is cikk annó az egyik Cinemaban, hogy azóta gyakrabban hullanak el a főszereplők a film végén, áldozzák fel magukat az ügyért.
    D9-kisember begurul klisé végig a filmen + az összebarátkozunk egy idegennel is lejárt cucc sztem (pl. Kedves ellenségem)-a megjelenítési ötlet volt új, nem az alapfelállás
    Star Trek-itt gyakorlatilag csomagban vették meg a kliséket, snitt+beállítás+zene
    pl: megmenekülés a feketelyukból a végén
    Vanilia égbolt-sztem a Fight klub óta a skizofrén álomvilág eléggé felfutatta a dolgot, gyakorlatilag mára a legegyszerűbb csavar egy filmben (nyisd ki a szemed lehet előbb volt nem tudom, ha igen sorry)
    Pitch Black-nem tudom egy sima sci-fi, semmi extra-klisé klisé hátán-lezuhanunk,landolunk egy idegen bolygón természetesen embert zabáló szörnyekkel van tele és menekülönk, természetesen a csapat egyenként fogy el.
    A csaj halála boritékolható volt.
    Sunshine-term. itt is egyenként fogy el a legénység, különféle műszaki hibák, egy ember nyírja a társait különféle elméjét megszállt hülyeségek végett főhős feláldozza magát stb.-Event Horizont azért előbbi film + még a Supernova is erősen klappol rá.

Szóval nekem is tetszettek ezek a filmek, nem is foglalkozok ilyen hülyeségekkel DE klisé minden filmben van dögivel. Csak párat szemezgettem ami először eszembe jutott, lehet belemélyednénk lenne még több.
    Persze Avatrban is van dögivel, mint mindegyik filmben, mesében talán meg még több, ahogy itt is, meg a LotR, meg az SW-ben is. Ez van, ilyen műfaj.