ultrared#80
"Tanultam kozgazdasagtant nehany evig.. bar, nem csak tankonyveket olvastam.
Ha akarod holnap ajanlok nehany konyvet. ;)"
Kétlem. De, ha igaz is, akkor is max középiskolában, vagy valami bóvli főiskolán tölteléktárgyként. Egy ilyen alap tévhitet egy közgazdász nem néz be. A könyveidre semmi szükségem. Rogyásig vannak a szekrényeim velük. Samuelson, Nordhuas, Varian mond valamit? Pedig ezek csak az alapok. Az a helyzet haver, hogy te eszméletlenül kevered a szezont a fazonnal és a töltelékszavak tényleg kiváló megfogalmazás az írásaidra. Nem mondod, hogy a társadalomnak a helyi termelés a legjobb megoldás? Mikor? És ha az a társadalom magas színvonalú és drága szolgáltatást is nyújthatna a külföldnek ahelyett, hogy pl biocsirkét termel? Akkor mi a jobb megoldás? Biocsirkét termelni 800 Ft-os órabérért, vagy szolgáltatást nyújtani 3000-ért? Na mindegy, nem akarok közgazdaságtani bevezetés órát tartani...így is túl sok időt fecséreltem el rád az értékes időmből, látszólag teljesen feleslegesen.
A csirkéből meg csak olyat eszek amit vidéken élő nagyanyám nevel, de ez irreleváns a nagytömegek gazdasági viselkedésének szempontjából.