• William Hunter
    Teljes mértékben igazad lenne, ha ez lista egy nevét felvállaló cikkíró személyes, szubjektív véleménye lenne.
    Ha mondjuk így kezdené a cikket:
    "Szerintem a 2009-es év legjobb és legrosszabb filmje a következőek..."
    Viszont anonim "barátunk" így indít:
    "Év végén persze boldog-boldogtalan előáll a toplistáival, csak azért, hogy az olvasók mosolyoghassanak, hüledezzenek, netán szívszélhűdést kapjanak. Mi velük szemben valóban 2009 legjobbjainak állítunk emléket, az elismerő kézfogásokat pedig a szerkesztőség címére várjuk."
    Innentől viszont szubjektív véleményre hivatkoznod elég vicces.
    A "valóban 2009 legjobbjainak állítunk emléket" kijelentés után joggal várnánk objektív, érvekkel alátámasztott listát.
    Hogyan lehet objektíven értékelni, hogy melyik a legjobb film? Ez már vitatható.
    Melyik a jobb film szerinted, amelyik 100 emberből 9-nek tetszett, vagy amelyik 100 emberből 79-nek tetszett. Na erre vannak a statisztikák, szavazások.
    Ha mondjuk az imdb.com, vagy bevételi adatok alapján szülnek egy top 10 az elfogadhatóbb lenne a számomra. De helyette ők a saját korábbi kritikáik alapján (amik ugye erősen szubjektívek voltak) összeraknak egy top 10-et, és "valóban 2009 legjobbjai" kijelentéssel tálalnak.
    Bár a hozzászólásod nem nekem címezted, azért remélem nem haragszol, hogy reagáltam rá.
    Elfogadom tehát a véleményed, hogy a listájuk szubjektív, és nincs okunk vitatni, de csak ha nincs benne a következő mondat:
    "Mi velük szemben valóban 2009 legjobbjainak állítunk emléket, ..."