• William Hunter
    Ez egy korrekt lista. Tetszik a köré épített cikk is. A neved is vállalod mellé. Csak elismeréssel szólhatok róla. Neked kellene itt kritikákat írnod.
    És ha megengeded szeretném egy újabb idióta hozzászólással derűsebbé tenni a napod (#100). (Itt most az iróniát próbáltam gyakorolni, mivel néha nem veszem észre (#86, #87)).

Fejlődésre képes, meggyőzhető ember vagyok. A sok építő hozzászólásnak köszönhetően elfogadom, hogy ez egy iróniával átszőtt szubjektív top 10, és a cikkírónak egyáltalán nem kötelező a nevét adni hozzá.
    Már csak egy dolgot segítsetek megérteni.
    Vajon miért nem került rá a 2009-es év (nemsokára minden idők) legnagyobb bevételét produkáló, az imdb.com-on a 2009-es filmek között legelső helyen álló filmje, még 10. helyre sem. Tudom tudom szubjektív lista.
    De a cikkben az írja hogy a saját kritikáik alapján állították fel a sorrendet "Mivel csak kritikáinkra támaszkodnánk,".

Az Avatar kritikából szemezgetve:
    "mind a Halálosztó, mind a Bolygó neve: Halál, mind a Mélység titka, mind a Terminátor 2.: Az ítélet napja, mind a True Lies - Két tűz között, mind a Titanic príma, mondhatni alapfilmek. Így egy ilyen társaságban legrosszabbnak lenni lehet olyan elismerés, ami a legjobb filmek közé helyezi az Avatart."
    "perfekt, szenzációs, az Avatar a Jurassic Park után valóban egy újabb technológiai mérföldkövet jelent."
    "Az Avatarnak ugyanis meglehetősen közepes, közhelyes, sokszor, sok helyen látott sztorija van."
    "a konfliktusok, a drámai momentumok, az okok és okozatok sajnos meglehetősen sablonosak. A színészi játék nem emelkedik ki,"

Ellenben a 10 közé került a Pokolba taszítva.
    A Pokolba taszítva kritikából szemezgetve:
    "A történetből persze az is kitűnhet, hogy a Pokolba taszítva nem az eredetiségével tüntet, valószínűleg már az első percekben bárki le tudná kottázni a filmet egészen az utolsó másodpercéig,"
    "Több ponton is előbújik ez a gyermeki, vihogó én a rendezőből - kérdés, hogy a nézők közül ki tudja majd értékelni."
    "Szerintünk is jó lett, bár nem kimagasló; hiába a régi iskola, azért mindent nem lehet vele eladni. Ráadásul a pozitívumok mellett nyilatkozni kell a mínusz pontokról is. Alapjában véve ugyan a főhős duót alakító Alison Lohman és Justin Long nem játszik rosszabbul (bár előbbi túl instruáltan színészkedik), mint a hollywoodi átlag, azonban egy percig nem tudják külsőjükkel elhitetni a nézőkkel, hogy egy harmincon túli szerelmes párt alakítanak. Inkább mennének el túlkoros tininek egy tinihorrorban, de egy hitelügyintézőnek és egy egyetemi tanárnak már kevésbé. Ez persze a szereposztók hibája és nagyvonalúan legyinthetnénk is, de olykor igencsak zavaró volt."
    "Komoly horrornak olykor nagyon idétlen, már-már börleszkbe hajló, Tom és Jerry-szerű, viszont paródiának sokszor túl komoly."

Szóval elfogadom, de nem értem