Foghúzás otthon (lol)
  • Pretorian
    #127
    Igen ellátnak.
    Nah, végül csak meglátogattam a Szentkirályi utcát. Megint begyulladt a fog, és a csonthártya is alatta. Pokolian fájt, ilyen intenzív fájdalmat ilyen hosszú időn keresztül még nem éreztem. Két napig nem tudtam aludni. Ma reggelre be is dagadt az arcom, úgyhogy délelőtt bementem a stomatológiára. Az orvos csak ránézett, és egyből húzást javasolt, bár azt hittem, amíg gyulladt, addig nem fogják húzni.
    Jó, hát húzzuk tesó. Csak legyen vége a fájdalomnak, mert ezt már nem bírom tovább. Meg is kaptam a lidocain injekciót, 20-25 perc múlva be is hívtak. A korona természetesen letört, ezt talán még én is meg tudtam volna csinálni otthon. Mondták hogy ma nem nagyon volt szerencséjük a bal alsó hatosokkal, már több törés is volt.
    Úgyhogy ki kellett vésni a gyökereket, na az meleg volt. Nem igazán akartak kimozdulni a helyükről, a végén már két orvos és 1 technikus dolgozott rajta. Folyamatosan azt kérdezgették hogy jól vagyok-e, mert végig ömlött a vér belőle és nem akart elállni, én meg bőszen bólogattam. Alig éreztem valamit. Csak az fájt, amikor a végén sikerült kivésni a két gyökeret, de az nem kicsit. A technikus végig nyugtatgatott, bár nem mintha ideges lettem volna. Két napos kialvatlanság és pokoli fájdalom után 3-4 ilyen vésést/húzást is kibírtam volna. No big deal.
    Mindenki jófej volt, még akkor is, ha kicsit vágóhíd-jellege van a stomának, ahogy így jönnek befelé egymás után az emberek. Ha szerencsém van, a duzzanat is visszahúzódik holnapra.