Foghúzás otthon (lol)
  • Panzermeyer
    #104
    Persze, hogy dokinál is előfordul az ilyen, de ott még időben észrevehetik a bajt. Nekem amikor másodszor húztak, pik-pak megvolt az egész, csak két reccsenést hallottam, és nem éreztem semmit. Kérdeztem is a dokit, hogy ennyi? Doki maga egy Superman. :D Azonban nem indult meg a vérzés belőle, és mondta, hogy ez nem jó. Rakott bele csonthálót, és a lelkemre kötötte, ha vmi gondot észlelek, azonnal menjek vissza. Szerencsére nem volt semmi komplikáció.

    De az első élményem, szörnyű volt:
    A drága jó helybéli fogorvosunk agyontömött egy fogam, amit már húzni kellett volna igazából. Pár évig bírta, aztán rettentően begyulladt, és mentem be kihúzatni az SZTK-ba az ügyeletre, mert ő legendás már a fogbeletöréseiről. Megkaptam az injekciót, kiküldtek, addig kihúzták egy másik muki fogát, és jöttem én. Elkezdte a dokinéni húzni a fogóval, és levette a tömést a fogról, meg némi kis fogdarabot, a többi bent maradt. Újra próbált húzni, de hiába próbálkozott nem ment neki, mondanom sem kell, h fájt piszkosul. Erre adott egy újabb injekciót és kiküldött még egy kis időre, majd újra ülhettem a székben. Megint ráfogott, húzta és beletört. A maradékot már hiába piszkálta, egyszerűen nem tudott mit kezdeni vele. Ekkor fogta a fogfúrót és a benne lévő maradék fogat elvágta kettőbe. Amikor az első darabot vette ki, akkor is mindketten megszenvedtünk vele. A második darab ismét újabb nehéz dió volt. Az asszisztensnő fogta a fejemet, a dokinéni meg ott térdelt a széken. (Jó kis bőr volt mindkettő, szó se róla, más alkalommal szívesebben lettem volna ebben a szituban.) Amikor végre kiszakadt a helyéről az ominózus darab, akkor egy óriásit ordítottam, aminek a következtében mind a ketten ijedtükben úgy hátraugrottak, hogy azon még most is röhögök, ha eszembe jut :D Még egy ilyet úgy éreztem nem bírok ki, és megkérdeztem, hogy "Ugye kint van?", majd jött a megnyugtató válasz, hogy igen, és mondta, hogy kár ezért a fogért, mert szépen megőrzött fogsorom van. Biztos ez valami fogorvosi bók, vagy nem tudom :D

    Ez egyébként szintén őrlőfog volt, mint neked. Szerintem a lidokain spray nem lesz elég, injekciót meg nem hiszem, hogy kapsz a gyógyszertárban. Azért majd, ha már túl leszel rajta, írd meg mi volt, akár otthoni, akár szakemberi megoldás történt.