Szinte észre sem vettük, de gyökeresen megváltozott a világ ebben az évtizedben
  • TDantes
    #69
    Az elmúlt tíz év.
    Tíz éve még egy ócska Orion típusú TV-nk volt, színes volt persze, meg egy SANYO videó, mindkettő közel 18 éves.
    Számítógépem nem volt, internet sem. Számítógépet csak informatika órán láttunk, a csúcs azokon is a Win 95 volt, a futurisztikus technológia meg a win98 volt, hiába , a miénk egy szegény ált. iskola volt.
    DVD lejátszó? Emlékszem álmodoztam arról, egyszer majd az lesz nálunk is, azt fogjuk nézni. Mobiltelefon? Ugyan, az szinte sci-fi volt.

    Aztán a SANYO beadta kulcsot, lett JVC házimozi, ami azóta tönkre is ment, lett két középkategóriás TV, lett számítógép, úgy 2003 környékén amit azóta csak egyszer cseréltem, és a monitor még mindig a régi! Lett mobil, először simens c35, majd Nokia 3310-es, aztán most van valami széthúzható Samsung, színes , meg fényképez, de nem is használom ezeket az extra funkciókat, ráadásul nem is került többe mint anno a Siemens c35!
    Érdekes, hogy mennyire vágytam anno egy jobb mobilra. Most már nem. Nem kell új, csak akkor ha a mostani tönkre megy, akkor veszek valami olcsóbbat, amire épp telik. Nem izgat.
    MP3 lejátszóm van, de nem valami nagy szám, azért vettem mert pár éve újságot hordtam ki, és kellet közbe valami zene.
    Digitális fényképező van, az is csak egy közepes, de én szeretek fényképezgetni, szóval ezt kihasználom azért, van értelme hogy vettünk, nem csak porosodik a polcon.

    Sokat fejlődött a technika az biztos.

    Ha a filmekre gondolok, 90-es évek eleje, ki emlékszik még a hang alá mondásos százszor átmásolt filmekre? Kommandó, Ragadozó, ilyesmi, és egy hang darálta a szöveget néha-néha. Ma meg? Tíz nyelv van a DVD lemezen a filmhez.
    Meg az is érdekes, eleinte mennyi filmet letöltöttem, ócska mozis verzióban is. Ma már, nem tudnám mozisban megnézni. Igényesebb lettem?

    A PC-s játékok, anno a Red Alert 2 hihetetlen élmény volt. Bizonyos játékok hosszú napokra lekötöttek. Ma? Nagyon ritka az olyan játék amit egy óra ! után nem unok meg. Hiába érek rá, akkor sem játszom többet napi egy óránál, és azt sem egybe, még egy óra alatt is szüneteket tartok. Tíz játékból, nyolcnál csak fintorgok, hiába csili-vili, áh...De azért még akad egy-két jó darab.

    Az életben meg, az elmúlt tíz évben felnőttem, tanultam, dolgoztam, most munkát keresek, megtapasztaltam a felnőtt lét örömeit ,és szarságait.

    A TV-ben megismertük olyan dolgokat mint a ValóVilág, Majka, celebek, Győzike, Mónika. Pedig nem is olyan rég, még csak egy-két TV volt , aztán jöttek olyanok mint SZÍV TV, TV3, nem tudom ki emlékszik ezekre, de a TV3 volt az ami elhozott olyan sorozatokat mint a Rém Rendes család.

    Az igénytelenség egyre nagyobb , és egyre népszerűbb. De azért olyan műsorok is keletkezet amik igen is jók, mint pár TV sorozat, és született jó pár igényes film is, bár itt is a hihetetlen látvány lett a fontos. Régen, a gumiba bújt ember játszotta a szörnyet, ma meg? Számítógéppel mindent elénk varázsolnak, csak közben kiveszett sok filmből az, amitől egy film jó.
    A zene szintén hasonló utakat járt be, meg jöttek az emo-sok meg a tököm tudja kicsodák. Ilyenek az én gyerek koromban nem voltak.
    Elterjedt az internet, ami egy új internetes kultúrát jelent, a maga szokásaival, íratlan törvényeivel.

    Sok minden természetes lett, ami tíz éve nem volt az, mint a sok TV-adó, az internet, a PC, az új divatirányzatok, hogy valahogy a fiatalság sokkal előbb kezd el felnőni, és vadulni, mint anno én, pedig én is csak 22 éves múltam, még se értem már meg pár évvel fiatalabbakat.


    Sokat fordult a világ az elmúlt 10 évben szerintem.