• DOGMAN
    #13
    http://ekonyvolvaso.blog.hu/2009/12/12/t_olvaso_kozelrol

    "Kiválasztották ugyanis a piac létező legolcsóbb, és jelen ismereteim szerint legprimitívebb, de már eInk eszközét, és bármiféle magyarosítás (szaknyelven lokalizáció ;-) nélkül idehozták."

    "A sebességgel alapvetően sok baj nem volt, azzal már inkább, hogy szűk 39-másodperc alatt bootol be. Ez azért különösen fájdalmas, mert automatikusan kikapcsol valamennyi idő (pár óra) után, és azt az automatizmust sem kiiktatni, sem konfigurálni nem lehet, suspend módot nem találtam. Összevetésképpen a Koobe boot ideje 15 másodperc, és hetekig elvan bekapcsolva. A suspend hiánya miatt a prompt olvasásnak lőttek, perceket kell várni/gombolkozni az olvasnivalóig."

    "A firmware
    Röviden összefoglalva: full fapad. Az, hogy nyelvi opcióként a két kínai mellett csak angolul tud, csak a kisebbik probléma. A nagyobbik, hogy a formátumtámogatása praktikusan minimális (tudjuk, támogatás=nem omlik tőle össze, de valami látszik), csak a pdf, az epub és a doc jöhet szóba. Prc vagy rtf nem is látszik, az elvileg támogatott html tökéletesen láthatatlan maradt, ha UTF 8 vagy UTF 16 utalás volt a headerben. Nem volt időm kikísérletezni, hogy akkor viszont mit szeret, de index.hu oldalak nem fognak betördelődni, az biztos.

    A kijelzett formátumokban az aktív elemek nem voltak használhatóak, se tartalomjegyzék, se lábjegyzet, se link. Pedig ezeket a pdf és az epub amúgy támogatja. A testre szabhatóság kimerült a betűméret és a laptájolás változtatásában (erre dedikált gombok vannak), betűtipust, sortávot és egyéb finomságokat nem lehet állítani. (Egy csomószor nyomogattam olvasás közben a menü gombot, de egyszerűen kivágott a publikációból, ne akarjak állítgatni semmit.)"

    Szóval egy cybook kb 80-90-ből házhozjön futárral, a T olvasó meg kb fele árárt (+ valami előfizetés is kell hozzá vagymi , ehhez már nem volt idegem hogy a t újabb árukapcolását átvizsgáljam) egy kalap sz@rt nyújt ahhoz képest.
    Szóval és személy szerint nem ajánlom a megvételét.
    Könnyen pofázok iPhonnal a szebemben, de egy cybook-ra nekem is fáj a fogam nagyon...