bandee1#673
Na kedves kollega: elolvastam a cikket, idézek is belőle:
"Tehát az Avatar ellentmondásos érzéseket válthat ki az emberből, hiszen egyrészt látjuk, hogy mire fel volt a nagy felhajtás, másrészt viszont az ember a végefőcím közben csak néz maga elé, hogy valóban "csak" ennyi az egész? Hiába jó film az Avatar, ha közben hatalmas csalódást is okoz. Vagy csak a mesterségesen gerjesztett elvárásokkal volt a probléma?"
Na most ez mi ha nem LEHÚZÁS? Na.
Megyek tovább a pontjaidnál:
1. Pontra reagálni sem érdemes. Szerinted nincs sztori: szerintem van. Sőt, filozófikus mondanivaló is van, elég csak megnézni a film miatt kirobbant politikai vitákat. Ha nem lenne mondanivaló, nem lenne miről vitáznia Amerikának. Nézz csak utána kicsihuszár.
2. Karakterfejlődés: Nézzük meg mi lett a katonából. Elég csak ennyi a karakterfejlődéshez. Egy céltalan emberből erős vezető lett. Ez nem karakterfejlődés?
5. Khm. A Titanic minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje lett. Na erről ennyit. A film egyébként remekül lett összerakva, és a divatos "nyálas film" szöveg nálam nemigen jön be, nem csatlakozom a szokásos fanyar papagájkommandóhoz. De mondok még Cameron filmet (rendezés, írás), OK? : Terminator2, True Lies, Rambo...stb. stb. NA erről is ennyit.
6. Zene szokásos, ja. Szokásosan az amatőr JAMES HORNER írta a zenéjét, aki többek között a Braveheart-nak (a zenéje annyira tetszett, hogy megvan eredetiben), STAR TREK III, STAR TREK II, TITANIC, The legend of Zorro....Ez a zene is nagyon tetszett, tehát ezt is megszerzem eredetiben. Csak azért mert annyira "sablonos"...
Avatar a ROTTEN TOMATOES-on, ahol az emberek írják a véleményeiket, 82, tehát 82%-ot kapott! Pedig igen kritikus hely. Szóval a "annyira nem erőltették meg magukat az alkotók" duma hamisan cseng, de hát Te így gondolod, én meg tényekkel alátámasztva emígy gondolom.
Na csá!