Enter Shikari
  • tigeroo
    #1
    Hú hát csodálom hogy még nincs a bandának topikja! Na csapjunk bele a közepébe:



    ΣΠΤΣR SHΦΚΔRΦ

    ,,Az utóbbi évek legvadabb dolga ami a brit zenei életben történhetett. 3 év folyamatos koncert, teltház a 2000 férőhelyes londoni Astoriában (ráadásul a hely történetében ők a második nagy kiadó nélküli banda amelyik eljutott idáig), kultikus imádat, őrület a moshpitben, glowstickek, villogók, a trance és a post-hardcore screamo találkozása, kisebb Korg termékbemutató (kütyübuzi olvasóinknak: Kaoss Pad KP2, Electribe, Microkorg, Radias) a színpadon. Ezt nyújtja a négy brit "huligán".

    A srácok régi jóbarátok, úgy gondolták csinálnak valamit amire nem volt még példa. indegyikük más-más zenei hatást hozott a közös projektbe, ami a 2003-as tanév nyári szünetében indult be. Suli után azonnal koncertezni indultak, azóta talán nem is jártak otthon. Végigbulizták az egész országot, mindenhol nem kis őrületet keltve. Átruccantak Írországba is, biztos ami biztos. Ahol 6 mentőt egy tűzoltót és egy rendőrt hívtak a szervezők. Biztos ami biztos. Aztán nem történt semmi. Ahogy máshol sem, de nem kis fejtörést okoznak a koncertszervezőknek. Ennyi őrült embert nem könnyű féken tartani. Volt hogy a hangfalakon állva nyomták le a koncertet, mert csak így látszottak az előttük álló élő biztonsági faltól.



    Természetesen ők már az új zenészgeneráció tagjai. Hírük szájról szájra, na meg persze privát üziről privát üzire, illetve MySpace bulletinről bulletinre terjed. Igen, ők azok a srácok akik felültek a MySpace vonatra, és marhára élvezik. Bebiztosítottak egy helyet maguknak a 2006-os Download feszt Gibson-MySpace színpadján. Mondani se kell, teljes extázis volt a koncert.




    Simán visszautasították az összes nagy kiadót. Azt vallják, hogy a saját kiadó több szabadságot, több kreativitást nyújt - nem mellesleg hosszabb működést is garantál, hiszen nem egy öltönyös úriember elvárásai szerint kell alkotniuk. Így született meg az Ambush Reality. Jópár EP és kislemez (melyeknek egy része online is letölthető, illetve csak koncerten hozzáférhető) után ennek gondozásában jelenik meg Március 19.-én debütáló albumuk a Take To The Skies, melyről már most elkönyvelhetjük: hatalmas siker lesz.




    A BBC a 2007-es év 10 meghatározó bandájába is beválasztotta, ötödikek a listán, mitöbb a Kerrang! is ódákat zeng róluk (valamint elvitték a Legjobb Új Brit Banda címét a 2006-os olvasói szavazáson). Az angol NME "New Noise 2007" címével is büszkélkedhetnek (korábban eme cím birtokosa volt pl. a Bloc Party is, be is futott elég rendesen, jók voltak a "jóslatok").


    Ez egy 2 éves cikk.

    van az sg-n olyan "elvetemült" aki hallgatja még rajtam kívül ezt a zenét?:P

    Sztem a legjob slágerük:



    igényes koncert, pörgős-dallamos trekkek, "megalkuvást nem tűrő" zenészek. nagyjából ennyi.

    uff