• djhambi
    Ha Magyarországon a nem "totoja" szélsőségesek lennének hatalmon, akkor előállna a két óvodás verekszik szituáció, kilépnénk az EU-ból, és megtámadnánk Szlovákiát. Meghalna a semmiért pár millió ártatlan ember, és semmi sem változna. Megsúgom, hogy a külföldi magyarokat legkevésbé az anyaország tudja képviselni, hiszen beleszólási joga igen csekély egy idegen ország törvényhozásába. Még akkor is, ha kirekesztő, illetve etikailag bírálható. A kinti magyarok tudják leginkább saját érdekeiket képviselni: Szlovákia azt akarja, hogy a magyarok jöjjenek haza, Magyarország pedig azt, hogy maradjanak ott, hogy nagyobb indokuk legyen a területek visszacsatolására. (Nonszensz.) A külföldi magyarok meg csak békében akarnak élni. Mindkét ország (nemzet) elárulja őket a rajtuk vívott kicsinyes háborúikkal. Ha Magyaország Szlovkia ellen fordul, bármilyen vitában, azzal az ő életük lesz keservesebb, és többen gyűlölik őket a lakhelyükön, és ellenségesebbek lesznek velük. És azzal, ha fórumon szlovákok ellen uszítasz, azzal a kinti magyarok békében élését nehezíted meg. Szerintem a magyar kormány hatékonyan, és a magyarok érdekeit képviselve, a konfliktusok kezelésével, helyesen járt el.

Azért nem zeretem a nem természettudományos tematikájú vitákat, mert megszoktam, hogy a természettudományoknál igazam van, mert az van, és kész. A közgazdaságtudomány és bölcsészettudományok esetében nincs abszolút igazság, Petőfi Befordultam a konyhába c. verse nem azért olyan híers vers, mert levezették, hogymilyen jó, hanem mert valaki egyszer elolvasta, elmondta a haverjának hogy milyen jó vers, az lehülyézte, akkor az érvelt, ez ellene érvel, és lassan meggyőzték egymást, hogy ez jó vers, és azóta ez jó vers. Most ha közgazdaságtudományokban, vagy humán tudományokban vitázunk, értelmetlenné válik, ha nem vagyunk a másik gondolata felé nyitottak, mert süketek párbeszédévé fajul.

Kellemes, meghitt ünnepeket kívánok!