Az az érdekes, hogy korábban én úgy voltam, hogy játszottam vele, tetszett, "egynek elmegy" kategória volt (thps 3 - underground 2), aztán úgy alakult, hogy ez volt a 2. játék amiben fel tudtam menni internetre játszani (Underground 2), jó társaság, elhülyültünk benne, gyakorlatilag mint egy mmo játékban. Ennek köszönhetően nagyon megszerettem, bár többször tartottam ilyen szüneteket (pl. mikor elkezdtem CoD UO-zni, UT2004-ezni, meg még jópár játékkal amivel tudtam), de mindig visszatértem. Idővel meg lett az Underground 1 is (amit jóideig nem is tudtuk, hogy kiadtak PC-re, de mint kiderült, Ausztráliában kiadták), majd az American Wasteland is. Még máig fenntvan, és időnként felmegyek onlinera is vele. Nemtudom miért, én nagyon megszerettem (annak ellenére, hogy miután ug 2-ben elkezdtük terjeszteni a tört verziós szerverkészítést, nagyon sok olyan is érkezett, akik gyakorlatilag elrontották a csapatot, AW -ben meg már szabadon lehetett). Nagyon jó ügyességi játék, rengeteg lehetőség, multiban jó játékmód (pl. graffity, minél több tárgyon kell trükközni, stb.). Igaz, hogyha nincs társaság, akkor nem lett volna valószínűleg 1 év türelmem, hogy úgy valójában megtanuljak vele játszani. :)
De szóval mindig lehet valamit kitalálni (online előny), pl. manual nélkül kombózni (ez is jó - ebben játékbugokat is kihasznál), sok pontot szerezni, [URL=http://www.youtube.com/watch?v=8o6aEncwwlg]"stylezni"[/URL], stb.
Az újabb TH játékok - amiket sajnos nem adtak ki PC-re, kicsivel érdekesebb, bár azokban is lehet jól játszani (példa).
Szóval hogy mi értelme ezeknek, arra az a válaszom, hogy ugyan az, mint bármilyen más ügyesség alapú játéknak. Szimulátornak valóban nem lenne értelme, ennek van :D