krajcsovszkig#79
"Rákeresni valamire a neten, a sok spam és fizetős program közűl kibogarászni valami használhatót, letölteni majd telepíteni"
Itt most nem a program beszerzéséről volt szó, hanem a telepítéséről. És a külső programok elég komoly számban most is parancssorral telepíthetők csak.
"Míg esetleg winen meg utána kell vadászgatni a dll-ekre mert nem kezel semmilyen függőséget"
Valószínűleg azért nem kezel, mivel windowson alig vannak függőségek, ezzel egyáltalán nem is kell foglalkozni a legtöbb program esetében.
"Mindennaposabb esetekben mi az ami bonyulult egy ubin? Mindennapos annyi hogy klikk kiválasztom a zenét, videot, elindítom a böngészőt, vagy az ofiszt. Mi ebben bonyolult?"
Különböző beállításokra gondoltam, de lehet, hogy csak azért, mert a windowst szoktam meg.
"hát akkor tényleg nem használsz túl sok mindent, hiszen ilyen hibákkal már egy átlagfelhasználó is találkozhat vistán és 7-en is"
Ezek szerint szerencsém volt akkor. Egyébként elég sok szart fel szoktam rakni a gépemre, főleg Vistán agyon-vissza fagynak is, de az oprendszert nem szokták lerohasztani.
"De mondok jobbat! Instabil, bugzó WHQL driverek is léteznek, ami bizony tesztelve volt állítólag"
Eddig a legkomolyabb hiba, amit WHQL driver csinált az volt, hogy a túltuningolt vidkari miatt feljött egy kis buborék, hogy "az atimdiag.dll leállt és újraindult" és emiatt kikapcsolt a dreamscene. Pedig minden hónapban frissítem minden driveremet.
"Na látod. 2 egyszerű ms programmal nem tudhatod milyen több változatos alkalmazást használni, és mennyi kompatibilitási probléma van a w7-el."
"hmm az érdekes lehalt grafikus felületen megoldod a grafikus felület problémáit"
Fekete képernyőt még nem láttam, explorer.exe, dwm.exe hibáját megoldani kb 5 kattintás, rundll32.exe és svchost.exe meg úgy indul magától újra, hogy a programok se érzik meg. Nemtom mitől, de a linux csak keményre fagyni és iszonyatosan belassulni szokott nálam. (iszonyatos belassulás = egérmozdítás megjelenítése negyed órát késik, nem vicc)
Én meg elég jó gépeken láttam esni-kelni. De a frissen felrakott, tökéletesen betweakelt (hozzáértő őslinuxos csinálta, nem én) ubuntun a firefox, vagy a ~ mappa megnyitására illetve a frissítéskezelő tevékenységére bekövetkező keményre fagyás biztosan user error volt akkor. A Windowst felrakom és megy, nem kell vele csinálni semmi különöset. Ha lefagy, feladatkezelő, hülyéskedő program kiválaszt, feladat befejezése, igen; és kész. Esetleg kézzel újra kell indítani a leállított progit (pl explorer.exe), ha kell a gépnek.
"Én a w7-et is egy olyan rozoga kis husángokon álló kunyhónak érzem a hegyi patak közepén, ahogy már a 3.1 óta így érzem "
Én csak a 98-at éreztem, de azt se annyira, mint az ubuntut, ami néha ok nélkül meg-megáll és olyankor még az egeret se követi. És win98-nál a kékhalálok 70-80%-ából visszahoztam a gépet, ubuntut az egyetemi rendszergazdák se szokták tudni.
De mint mondtam, nem az ubit fikázom, csak azt mondom, hogy mindennapos szempontokból nem jobb a windowsnál, aztán hogy kinek melyik tetszik jobban, az kizárólag ízlés és megszokás kérdése.