"Egész egyszerűen úgy érzem, hogy egy kevésbé hozzáértőnek bizonyos dolgok nehezzebbek lehetnek ubin, mint macen vagy winen."
Hát a tapasztalatok, nem ez mutatják... főleg az nem hogy a mac gyakorlatilag síkhülye biztosra készült.
"Szerintem annál nem bonyolultabb egy wines telepítő, sőt. És az ennél egyszerűbb és mindennaposabb feladatok esetében is van már az ubin nagyobb bonyolultság."
Nem? Rákeresni valamire a neten, a sok spam és fizetős program közűl kibogarászni valami használhatót, letölteni majd telepíteni nem bonyolultabb, mint egy csomagkezelőbe beírni mire való programot akarsz, ráklikkelni és megvárni míg letölti a csomagkezelő és a feltelepíti függőségestül? Míg esetleg winen meg utána kell vadászgatni a dll-ekre mert nem kezel semmilyen függőséget (ez főleg akkor fincsi mikor ki sem írja a hibaüzenetben a hiányzó dll-et, és dependency walkerrel kell kikeresni mit hiányol).
Mindennaposabb esetekben mi az ami bonyulult egy ubin? Mindennapos annyi hogy klikk kiválasztom a zenét, videot, elindítom a böngészőt, vagy az ofiszt. Mi ebben bonyolult?
"Maccel is jártam így, Vistával és 7-tel soha." hát akkor tényleg nem használsz túl sok mindent, hiszen ilyen hibákkal már egy átlagfelhasználó is találkozhat vistán és 7-en is. De mondok jobbat! Instabil, bugzó WHQL driverek is léteznek, ami bizony tesztelve volt állítólag :)
"Nem jutottam még el a pasziánsz szintig, csak a registry kézzel szerkesztéséig és a más által készített szoftverek Visual Studioval történő kézi debuggolásáig."
Na látod. 2 egyszerű ms programmal nem tudhatod milyen több változatos alkalmazást használni, és mennyi kompatibilitási probléma van a w7-el.
"No, ilyet én windowsban grafikus felületen szoktam futás közben megoldani, ha néha-néha előfordul, és nem parancssorral."
hmm az érdekes lehalt grafikus felületen megoldod a grafikus felület problémáit. Ennyire sokat kellett ezt csinálni, hogy már vakon megy(mert ugye lehalt grafikus felületnél nem sok infot látni a képernyőn :D)?
"Ezt én is szó szerint ugyanígy elmondhatnám a magam nevében is, viszont ezek kevésbé idegesítőek nekem, mint mikor hard resetelni kell a gépet miatta, mert megáll, aztán meg újrakezdeni a munkát az elveszett adataimon. A winen xp óta ilyenem nem volt, az ubin sokszor."
User error. Elég rozoga gépeken láttam ubit betonstabilan futni, és úgy is maradt amíg a gép meg nem halt, vagy a user valami egetrengető marhaságot csinált a root jelszó segítségével, viszont vistánál és w7-nél sem kell ilyesmit tenni hogy néha valami furcsaság történjen... bár az xp sokkal rosszabb volt, az az útóbbiakhoz képest elég gyakran okozott meglepetéseket.
Én a w7-et is egy olyan rozoga kis husángokon álló kunyhónak érzem a hegyi patak közepén, ahogy már a 3.1 óta így érzem (úgy hogy akkor még azt sem tudtam hogy van olyan hogy linux, vagy a winen doson, és os/2-n kívül más os a világon), és bár fejlődik a win de még mindig széles mosollyal gyalulnám le a gépemről minden nyomát, ha a játékok használhatóak lennének máson, és ezzel nem vagyok egyedül, és ezért is létezik a directx ;)