• SityiSXT
    1. Az 512 MB milyen matematikai művelettel lett 15x nagyobb, mint a 64? És csak úgy mellékesen: a Windows XP ugyanolyan lassú 64 MB-tal, mint a Win7 512 MB-tal...
    2. Nagyvonalúan fogadjuk el, hogy az 1 GHz kb. 5x-e a 233 MHz-nek, de itt is áll az, hogy minimálprocin az XP is csak szenved...
    3. A kedvedért megnéztem, hány service futhat az egyes Windowsokon. WinXP: 103 - Win7: 165, viszont ebben már benne vannak a Live által telepített szolgáltatások és az egyéb, telepíthető Windows kiegészítések. Nem mellesleg az általam linkelt oldalakon ott van, mit érdemes lekapcsolni és miért. Így gyors átfutás után nekem úgy tűnik, hogy XP alatt a srác többmindent tiltott le XP alatt, ami automatikusan elindul, mint Win7 alatt, ott ugyanis sok szolgáltatás eleve kézi indításra van konfigurálva. Ha DRM alatt az aktiválást érted, akkor ezt megint benézted, mert minden Win2000-nél újabb Windows-t aktiválni kell.
    4. Mondjuk aki játszani is akar. Egy 32 bites alkalmazásnak maximum 2 GB memóriát tud a Windows adni, és épp emiatt, hogy a háttérben futó egyebek (szolgáltatások, driverek, maga az OS) ne kerüljön swap területre, nagyon ajánlott a játékra szánt gépekbe a 4 GB memória - ennek egyenes hozadéka a 64 bites oprendszer használata.

Továbbra is fenntartom, hogy gyáva vagy, mert csak elbújsz a WinXP-d mögé ahelyett, hogy harcolnál. Nem mellesleg amiket fentebb leírtam, kőkemény tények, és mint az közismert, tényekkel szemben nehéz vitatkozni...