krajcsovszkig#66
"Felhasználók nagy százaléka max passziánsz szintű játékokkal játszik, meg flashessel."
Nem is cáfoltam ezt, csak azt állítottam, hogy az 5%-nál azért több az olyan, aki nem.
"itt meg kell kérdeznem te neked valami gondod van a szöveg értelmezésével?"
Kommentírás közben elfelejtettem, hogy átlagfelhasználókról van szó. Én kérek elnézést, az én kurvaanyámat, rögtön megyek is harakirit elkövetni...
"Mellesleg ezeknek nagy része van"
Pontosan, tehát nem mind. Linuxos videovágót pl. nem ismerek (ez nem azt jelenti, hogy nincs persze) és tudtommal az XSI/Maya és egyéb hasoló toolok is inkább winre vannak.
"más képernyőkoordinátákon van a kívánt funkció, és az a makró nincs betáplálva az agyába :D"
Ez nem biztos, hogy az ő hibája, egyszerűen szar az oktatási rendszer
"Mondod te klikkdroidként, a gondolkodás mentességgel."
Légyszíves ne nyilváníts úgy véleményt, hogy nem ismered azt, amiről véleményt nyilvánítasz. Én tudom kezelni ezeket, nem a magam nevében beszéltem. Egész egyszerűen úgy érzem, hogy egy kevésbé hozzáértőnek bizonyos dolgok nehezzebbek lehetnek ubin, mint macen vagy winen.
"többek között az egyszerű csomagkezelős telepítések miatt, és az egyszerű drivertelepítések miatt "
Szerintem annál nem bonyolultabb egy wines telepítő, sőt. És az ennél egyszerűbb és mindennaposabb feladatok esetében is van már az ubin nagyobb bonyolultság.
"de még nem találkoztam ilyennel"
én már a az elvileg tesztelt programokkal is jártam így, többször is. Maccel is jártam így, Vistával és 7-tel soha.
"Nem passziánsz szintig kéne eljutni, és tudnál is az ilyenekről. "
Nem jutottam még el a pasziánsz szintig, csak a registry kézzel szerkesztéséig és a más által készített szoftverek Visual Studioval történő kézi debuggolásáig.
"az nem zavarja hogy konzolra váltva vígan megy és csak a videodrivert baszta el a kedves user"
No, ilyet én windowsban grafikus felületen szoktam futás közben megoldani, ha néha-néha előfordul, és nem parancssorral.
"Én már win7-en is találkoztam az xp-től a winek védjegyévé vált bezárhatatlan, beragadt folyamatokkal, klikkelhetetlen 5. dimenzióban lévő ablakkal, széteső, összekeveredő gui-val, olvashatatlan cd miatt minden io művelet beállásával vistánál(mert állítólag azóta van io prioritás amivel ez nem történhetne meg, ami igazából nincs is ezt már win7-nél is tapasztaltam), bár nem is átlagfelhasználó szinten használom."
Ezt én is szó szerint ugyanígy elmondhatnám a magam nevében is, viszont ezek kevésbé idegesítőek nekem, mint mikor hard resetelni kell a gépet miatta, mert megáll, aztán meg újrakezdeni a munkát az elveszett adataimon. A winen xp óta ilyenem nem volt, az ubin sokszor.
Nem azt állítom hogy az ubi szar, a win meg jó. Csak azt, hogy ugyanúgy, ahogy a windowsnak, az ubinak (és a macnek) is vannak komoly hibái, tehát nem kéne őket isteníteni a windowst meg fikázni csak azért mert az "menő", amikor maximum a hibák mibenlétében különböznek, a számukban és idegesítőségükben egyáltalán nem...