• Sanyix
    Felhasználók nagy százaléka max passziánsz szintű játékokkal játszik, meg flashessel. (de komolyabb képszerkesztő/modellező/cad/videovágó progik is csak windowsra, esetleg macre vannak) itt meg kell kérdeznem te neked valami gondod van a szöveg értelmezésével? Hol használ ilyet az átlagfelhasználó? Sehol. Mellesleg ezeknek nagy része van, csak a sok begyepesedett klikkdroid nem képes használni mert más képernyőkoordinátákon van a kívánt funkció, és az a makró nincs betáplálva az agyába :D

"De a kezelése is még mindig az ubinak a legbonyolultabb a három "nagy" közül."

Mondod te klikkdroidként, a gondolkodás mentességgel. De bizony aki nem begyepesedett klikkdroid, vagy még nem látott soha számítógépet bizony előbb hosszászokik egy ubuntu használatához, mint egy winéhez... többek között az egyszerű csomagkezelős telepítések miatt, és az egyszerű drivertelepítések miatt (persze nem dzsunka hw esetében). És persze azért mert nem egy linux nevű windózt vár a linuxtól...

"linuxot viszont nagyon haza tud vágni egy rosszul megírt szoftver, és az opensource mentalitás miatt sokszor arányaiban több is az ilyen...
    Vá"
    Fail, a csomag repositorykba a disztribhez tesztelt programok kerülnek fel... forrásból, egyéb helyről telepíteni meg saját felelősségre. Bár én telepítettem külső csomagból és forrásból is de még nem találkoztam ilyennel.

Mellesleg a win7-et is megfektetik a rosszul megírt szoftverek. Nem passziánsz szintig kéne eljutni, és tudnál is az ilyenekről. Épp nem rég volt a fekete képernyős hiba linkelve :) (a linuxot nehezebb is kifektetni mint egy win7-et, max a usernek az jön le hogy meghalt mondjuk egy fekete képernyős indulásnál, az nem zavarja hogy konzolra váltva vígan megy és csak a videodrivert baszta el a kedves user).
    Én már win7-en is találkoztam az xp-től a winek védjegyévé vált bezárhatatlan, beragadt folyamatokkal, klikkelhetetlen 5. dimenzióban lévő ablakkal, széteső, összekeveredő gui-val, olvashatatlan cd miatt minden io művelet beállásával vistánál(mert állítólag azóta van io prioritás amivel ez nem történhetne meg, ami igazából nincs is ezt már win7-nél is tapasztaltam), bár nem is átlagfelhasználó szinten használom.