• Epikurosz
    "Elég vicces látni, hogy 100 év alatt senki nem tudott rájönni egy ilyen egyszerű mechanizmusra."

Légy nyugodt, hogy ez mások fejében is megfordult, például az enyémben is, de épp amiatt vetettem el, mert az éter létezését feltételezi. Ennek ellenére én régóta kacérkodom azzal a gondolattal, hogy mégiscsak van éter, persze nem olyan, mint a mit 150 évvel ezelőtt elképzeltek.

Kb. akkor fordult meg nekem a fejemben, amikor több, mint 20 éve olvastam egy cikket Marx György tollából, amelyben leírta, hogy abszolút vákuum nincs, mert még ott is, ahol nincs semmilyen elektromágnseses sugárzás, még ott is a vákuum folyamatosan fluktuál, vagyis az anyag és antianyag párok alakulgatnak át egymásba. Ez a feltevés, sejtésem szerint, nem Marx Györgytől ered, ő is csak átvette valakitől.

Aztán, ebből kiindulva megszületett a vákuumenergia meg a csapoljuk meg a nullponti energiát kezdeményezés, amelyről egy magyar fizikus-matematikus szépen számításokkal bebizonyította (szektikus.hu), hogy elvileg lehetséges, de műszaki akadályai vannak, vagy nem is éri meg.