b10#1
Engem ez a cikk arra emlékeztet, hogy amikor westel vs matáv harc volt, és most akkor a t-csoport merre fele menjen el, akkor borzasztóan meglepő vélemények hangzottak el:
- a westel vezető szerint a vezeték nélküli, mobil irányba kell elindulni
- a matáv vezetője szerint a vezetékes, helyhez kötött szolgáltatások irányában kell elindulni
Azta ! És nem durrant el az agyatok tisztelt vezetők, hogy ezen az állásponton vagytok ? Meglepődtem volna, hogyha a westel vezetője mondjuk a pékárúk sütésében látta volna a jövőt.
Na ugyanez van itt is, hogy egy web2-es oldal azt reklámozza, hogy a normál portálok halottak.
Kedves Mark Zuckerberg ! Ön bizonyára nem vette még észre, hogy a Web2 miről szól valójában:
- netes tartalmak (kép, szöveg, videó) lopkodása, saját név alatt feltöltése, vagy igénytelen minőségű, 'pofán verem a haverom' anyagok feltöltése (pl: youtube)
- netes 'zaj' előállítás többezer tonna mennyiségben (nulla tartalmú kommentek, kis piroska elment bulizni szintü twitter, facebook profiloldalak)
- és a legviccessebb, hogy amig régen az publikált bármit a neten, aki megpróbált valódi tartalmat előállítani, most meg a 8-10 éves kismajmok is facebook-oznak, és nulla hasznos tartalmat állítanak elő.
Továbbra is kedves Mark Zuckerberg ! Kérem, hogy definálja azt, hogy miként, és milyen facebook-ozó, twitterező tinimajmok segítségével képzeli el, hogy pl: ezeket a weboldalakat, portálokat leváltja:
Kérem, hogy pontosan írja le, hogy a tizenéves, saját bevétellel nem rendelkező kisköcsögök bevonásával (akik annyira képesek, hogy 3 bulifotót feltöltenek, meg 'elmentem szarni' szintü bejegyzéseket írni a twitter oldalukra) hogy akarja előállítani például a külföldi helyszíneken készült várfotókat, a több száz éves dokumentumok előkeresését, a budapesti régi villamosvonalak pályabejárását, és azt, hogy az anyuci pénzéből netező tinik hogy fognak több ezer dolláros szintetizátorokat megvenni, és mindezen nyersanyagokból igényes (MONDOM, IGÉNYES!!!) tartalmak előállítani
Amennyiben mégis tud erre megoldást, hogy ezen gyerekek más oldalán lévő tartalom lemásolása és ellopása nélkül hogyan szerzik be az anyagokat, akkor kérdezem, hogy véleménye szerint mennyire lesz egyszerübb x 10 millió twitter bejegyzés, és x száz millió facebook profil között rátalálnom az engem érdeklő - és ön szerint már rég nem a portálokra való - információkra, ÚGY, hogy a megszokott módon 2-3 kattintással el tudjam azokat érni, keresés nélkül.