• winnie
    lehet, hogy én fogalmaztam rosszul és nem ezért nem értetted meg, amit akarok írni. nézd el. nem a letöltés ellen írtam, csak az lenne a jó, hogy, aki letölt, az ne olyasmivel ideologizáljon, hogy "kényszer", mert 1-2 hetet képtelen várni. és EZ az újhold-effekt. hogy valaki csak azért akar azonnal látni egy filmet mert éppen akkor mutatták be magyarországon. eddig tudott várni, de amikor már más is megnézheti, akkor nem tud. és akkor "kényszerül".

biztos van, aki kényszerből tölt le, akinek kényszerből kell filmet néznie, de éppen a mondandóm könnyebb megértése miatt írtam le a deja vu példáját. vagy írhattam volna sok más filmet (huhh, miket nem láttam: gran torino, karib tenger 3, bourne 3, lecsó, stb).

a sorozatok nem tudom, hogy jönnek ide (különvonaton, hogy ne ismerjék fel őket, gondolom. nem, nem kell agyalni, markos-nádas idézet. ide illett), hiszen azokkal is csak az én igazamat erősíted. sorozatot sem kényszerből néz az ember, nem kényszerülök letölteni semmit. más sem. egyszer majd, ha lesz időm, megnézem az x-akták 5-9. évadját, egyszer majd elkezdek olyan, mindenki által istenített sorozatokat, mint a dexter. vagy a friday night lights. vagy az oz. vagy a the shield. vagy a rescue me. vagy a sons of anarchy. némelyik már 10 éve véget ért, mások már a 4. évadjukat tapossák - megvárnak, nem szaladnak el. 10 év múlva is meg tudom nézni őket.

"Te aki legújabb sorozatrészek azonnali megtekintésében az első vagy?"

megtisztelő, de ezt nem tudom, honnan veszed. jelenleg nagyjából 4-5 sorozatot nézek úgy, hogy nincs lemaradásom. a többi sorozattal 5-20-50 rész lemaradásom van. ellentétben sok sokkal fanatikusabbal.