Ahoy#9
Változnak az idők, sajnos vagy nem sajnos de ezt el kell fogadni. Most az, hogy a perui gyerekek kapjanak technológiát vagy sem, az nézőpont kérdése. Lehet inkább kaját, vagy vetőmagot kéne adni nekik, vagy lehet nem.
Ugyanis, ha kapnak egy kis ízelítőt abból a technológiából, ahol a világ másik fele tart... lehet olyan motivációs erőt kapnak, hogy igenis ki akarnak törni, felemelkedni. Ezeken a helyeken, az élet egyenlő a nyomorral, és nagyrészt nem is tudják, hogy létezik ennél jobb élet is. Innen a meleg lakásból, a pizza mellől meg egyetemi diplomával könnyű pofázni... Soha nem érthetjük meg a 3. világbéli helyzetet.
Ha én kapnék egy számomra csúcstechnológiát, míg amúgy ungabunga a falvam, akkor lehet olyan lökést adna, hogy ki szeretném magam emelni és a családomat is a szutyokból.
Kézírás meg jó és szép, de lehet 10-20 év múlva elsődlegesen a gépírást fogják megtanulni a gyerekek. Ezt el kell fogadni. Az, hogy nem vagyok kocka, foglalkozok szépirodalommal, versekkel stb, ellenben informatikusnak tanulok...én is hatékonyabban és gyorsabban gépelek, mint kézírok. Jegyzettömb ottvan a használtan 8000 Ft-ért vett HQ kijelzős QWERTY-s Blackberrymen. Kereshető, jól olvasható, gyors. Persze szeretek rajzolgatni meg ilyesmi papírra :) De mivel a kézírásom más számára olvashatatlan (néha még énsem tudom dekódolni :D) jobban járok ha nyomtatva kell beadni a dolgokat.