Szigorítani vagy enyhíteni kell a fegyvertartási engedély megszerzését?
  • [NST]Cifu
    #70
    Nem tudok róla, hogy lenne pszichológiai vizsgálat orvosi részről. A sportorvosi vizsgálat alapvető élettani dolgokat takar (EEG, végnyomás, stb.), igazából sportlövészetnél ezek jelentősége pedig minimális.

    Elvi szinten az egyesület az, amelyik itt valamennyire beleszólhat ebbe, hiszen az ő segítségükkel folyamodhat a fegyvervásárlásihoz a sportoló. Itt egy joghézag van, mert nincs egyértelműen leírva, hogy na ezeket és ezeket kell figyelembe venni, ha el kell bírálni egy fegyvervásárlási/tartási kérelmet az egyesületnél. Ugyanakkor ha a sportoló visszaél a fegyverével, akkor utána nincs kizárva, hogy előveszik az egyesületet és Magyar SportLövők Országos Szövetségét. Most ezért is mutogatnak egymásra az egyesületek a mostani esetben is...

    Sportlövő legjobb esetben legalább egy év után folyamodhat fegyvervásárlásihoz, hiszen az adott évben kell teljesíteni két minősítő versenyt, utána jogosult csak erre. De ismét: ez annyit tesz, hogy egyből meglövi a III. osztályú minősítést, ami azért sok gyakorlást kíván.